Rovatok

Útkereső

ANGYALI SZAVAK II/II. rész

Líviának nem voltak anyagi gondjai, ha pénzre volt szüksége, imái meghallgatásra találtak, és mindig kapott annyit, amennyi “éppen elég volt”, egy centtel sem többet. Ugyanígy járt az idővel is. Ha még egy kicsire volt szüksége ahhoz, hogy valamit befejezzen, megkapta, viszont egy perccel sem többet, mint amennyit kért. Sokat gondolkodott azon, mi lehet az oka annak, hogy mindig minden épp csak “elég”, mígnem egy napon egy vagyonos barátnőjéhez volt hivatalos ebédre...

Útkereső

ANGYALI SZAVAK II/I. rész

Doreen Virtue és Grant Virtue 2010-ben megjelent Angel Words (Angyali szavak) című könyve számtalan diagramot tartalmaz a magas (pozitív) és az alacsony (negatív) rezgésű szavakra. Állításuk szerint nem csupán az adott szó jelentéstartalma a fontos, hanem az is, milyen érzelemmel telítve mondjuk ki azt. Megfigyelték például, hogy a csodálat szónak gazdagabb a hangtartománya, míg a féltékenységnek rendkívül szegényes. A szeretet szó attól függően, hogy semleges, haragos, érdeklődő vagy örömteljes érzelemmel került rögzítésre, többféle formát felvett.

Útkereső

UTÁNZAT VAGY EREDETI? A KRISTÁLYOK MÁGIKUS, GYÓGYÍTÓ EREJE

Az ásványok és drágakövek már az őskortól fontos szerepet játszottak az emberek életében. A szerszám, fegyver, ékszer, és dísztárgy készítésen kívül szépségük és különlegességük révén amulettek és talizmánok készítésére is felhasználták őket. Napjainkban ezoterikus és természetgyógyászati célú felhasználásuk újra előtérbe került.

Útkereső

AZ ÉV ÁSVÁNYA: A sokszínű fluorit

Az idén az év ásványa a fluorit lett, amit más néven folypátnak is ismernek. A csodálatosan szép, kocka alakú kristályokat kalcium és fluor alkotja, azonban a látszólag egyszerű kémiai szerkezet ellenére megtalálhatjuk szinte minden árnyalatban. Nevét onnan kapta, hogy ultraibolya fénnyel megvilágítva fluoreszkál. Alapvetően a puhább, lágyabb ásványok közé tartozik, a Mohs-féle keménységi skálán a negyedik helyet foglalja el, ami azt jelenti, hogy körömmel nem, tűvel nehezen, de késsel könnyen karcolható.

Útkereső

ÚJ ÉV, ÚJ KEZDET – TEREMTSÜNK TISZTA LAPOT

A jelen pillanatából visszatekintve múltbeli döntéseink más fényben tűnnek fel előttünk. Átértékelve az életünket, találunk olyan dolgokat, amelyeket ma már másképp tennénk. Sajnos arra, hogy teljesen elölről kezdjünk mindent a múlt fájdalmas tapasztalatai nélkül, nincs lehetőség. Tiszta lapot nem osztanak, de mi létre hozhatunk magunknak.

Útkereső

MIT ÜZENHET NEKÜNK MA A REFORMÁCIÓ?

A 499 évvel ezelőtt történt reformáció Európát felkavaró zavaros történelmi eseményeket vonzott maga után. A reformáció, mely a mi életünkbe egy útmutatást adhat, hogy lám, valaki az igazának hangot adott, s ez a valaki megkapta munkájához a segítséget, nem volt egyedül. Luther nem volt hős, vallomása szerint “bekötött szemmel” indult neki a munkának Istenre hagyatkozva, s ha tudta volna, mi vár rá, nem biztos, hogy engedelmeskedett volna.

Útkereső

HOGYAN OLVASSUNK TAROT? A tarot története és kirakási módok

Aki a tarot történetét komolyabban kutatni szeretné, annak nagyon nehéz dolga van, hiszen az első paklik eredete a múltba vész. Vannak, akik azt mondják, hogy már az ókori Egyiptomban is használták, míg mások még keletebbről, az ókori Indiából származtatják. Van egy harmadik teória is, amely szerint a mórok voltak azok, akik Európába hozták a kártyát. Egy viszont bizonyos: a XIV. századi Marseilles-ben már használták, így ez a változat a mai napig is közkedvelt középkori jellegű grafikája miatt.

Útkereső

ÁSVÁNYOK AZ OTTHONUNKBAN ÉS AZ ÉKSZEREINKBEN

A szív köve

A halványrózsaszínű rózsakvarcot a szív kövének, illetve a feltétel nélküli szeretet kristályának is tartják. A lágy, nőies kő a béke, együttérzés, érzékenység, gyengédség, gyógyulás, táplálás és kényelem energiáját hordozza. Úgy tartják, közvetlenül a szívcsakrához szól és az isteni szeretet energiáját hordozza, ezáltal képes feloldani érzelmi sebeket, félelmet és haragot. Sok jó tulajdonsága mellett segít, hogy kiteljesedjünk, és igazán képesek legyünk szeretetet adni és elfogadni is. Hatékonynak tartják új szerelem bevonzásához, romantika, intimitás és szoros családi és baráti kapcsolat kifejlődéséhez.

Útkereső

SAJÁT UTAMON – 2017. október 1.

Czagler Zsuzsa, a Saját utamon nap szervezője és vezetője azért álmodta meg ezt a rendezvényt, hogy megmutassa Neked is, hogyan lehet a saját utadon a saját boldogságod felé haladni, megspórolva magadnak azt a több évtizednyi bolyongást, amit ő már végigjárt. Többek közt azt, hogy: Hogyan vedd észre, hogy nem is a saját utadat járod, hanem mások által támasztott korlátok között vagy? Hogyan lépd át saját korlátaidat? Mi a fontos a számodra, és mit tehetsz azért, hogy a fontos dolgok benne legyenek az életedben? Mit gondolsz te magadról, és kinek mutatod magad? Ki is vagy te valójában?

Útkereső

AZ EGO DÜBÖRGÉSE, A LÉLEK SUTTOGÁSA

Az élet csodálatos, soha véget nem érő folyamat, amelynek csak egy rövid része játszódik itt a földi színpadon. Legyen szó tragédiáról vagy komédiáról, rajtunk áll egyedül, milyen módon játszunk. Azért, hogy ragyogó jelmezben magunkra ragadjuk a figyelmet, és a függöny lehullta utáni tapson gondolkodjunk? Vagy inkább amiatt, hogy a helyünket megtaláljuk a díszletek között, és lehetünk akár apró porszemek vagy esetleg jelentős karakterek a színdarabban, a legjobbat hozzuk ki magunkból?

Útkereső

VALÓRA VÁLÓ ÁLMOK VARÁZSA

Mindenkinek vannak régóta dédelgetett álmai és kívánságai. Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy mindez véletlenszerűen és tőlünk függetlenül történik, valójában nagyon sok módja van annak, hogyan segíthetünk valóra váltani őket. A hit az alapvető hozzávaló minden kívánság esetében. Akármiben hiszünk, a külső környezetünk a belső világunkat tükrözi. Mindez nagyon erőteljes irányító. Megformálja az energiát, amely kivetítődik a külső fizikai világunkra. Az életünkben a hitünk termékeit láthatjuk. A probléma azzal van, ha nem hiszünk abban, hogy a dolgok valóban megváltozhatnak. Végtére is, miért is változnának meg, ha már hosszú ideje ugyanúgy vannak? 

Útkereső

Történetek a lélekvándorlásról

1910. március 15-én a szicíliai Palermoban Alexandria Samona ötéves kislány a szülők legnagyobb bánatára agyhártyagyulladásban meghalt. Anyja három nappal később álmot látott, melyben Alexandrina megjelent és arról biztosította, hogy nem hagyta el őket örökre, hanem visszatér majd egészen kisgyermekként. Újra előfordult az álom, de a terhesség szinte lehetetlennek tűnt, mert Samona asszony születésszabályozó műtéten esett át. Ám egy éven belül Samona asszonynak iker kislányai születtek. Egyikük rendkívüli módon hasonlított az elhalálozott Alexandrinához, ezért ugyanazt a nevet adták neki.

Útkereső

ÁLLATI ALAKBA BÚJT VÉDŐLELKEK

A népmesék világában is rábukkanhatunk állati alakba bújt védőlelkekre: A királyfi vagy a szegénylegény vándorútja során megment egy élőlényt, aki, cserébe – mintegy életáldozatként – védelmet ajánl, kívánságokat teljesít, esetleg varázslatot kínál a hősnek a próbatételek során. A látszólag meseszerű helyzeteknek, mitológiai archetípusoknak mindig van valóságalapjuk. Annak ellenére, hogy a modern ember számára mindez első pillantásra hihetetlennek tűnik, ha a megérzésünkben bízunk, találkozhatunk velük.

Útkereső

ÁLOM, ÁLOM 2. RÉSZ

Mindenki ismeri a tudatos és a tudat alatti fogalmát, de természetesen a működése ennél sokkal bonyolultabb. Szimbolikus értelemben, a dobozokban is vannak kisebb dobozok, és így tovább. Éber állapotunkban szelektálunk. Helyzetektől függően viselkedünk, a környezetünktől elvárt sémák alapján. Disztingválunk. Pedig éber állapotunkban sem vagyunk belül olyan fegyelmezettek, mint ahogy az külsőleg látszik. Biztos, hogy mindenki fejében megfordul egy-egy esetben, hogy láthatatlanná válna, elrepülne, vagy agresszíven viselkedne…

Útkereső

ÁLMAINK ÉLETELIXÍRE

Gyönyörű és fontos a jövőre gondolni, és elképzelni azt, hogyan szeretnénk magunkat és a körülöttünk levő eseményeket látni. A probléma azzal van, ha elkezdjük a jövőt élni a jelen helyett. Ha a jövőre koncentrálunk, frusztráltnak és kielégítetlennek érezzük magunkat, mert az elképzelt élet még nem valósult meg a jelenben. Amíg csalódottan a jövőn gondolkodunk, elveszítjük annak a lehetőségét, hogy örömet érezzünk azokért a dolgokért (és nem csak anyagi javakért), amelyekkel már rendelkezünk.

Útkereső

VALÓRA VÁLÓ ÁLMOK VARÁZSA 3/2. rész

Mindannyian sok hibát követünk el életünk során. Visszatekintve láthatjuk, hogy valaha olyan utakat választottunk, amelyeket ma már elkerülnénk. Ha nem bocsátunk meg magunknak mindazért, amit egykor tettünk vagy nem tettünk, a bűnösség tudata fog kínozni bennünket; vagyis lebecsüljük magunkat, és tovább cipeljük azt az érzést, hogy olyan “rossz emberek” vagyunk, és semmilyen jót nem érdemlünk meg.

Útkereső

VALÓRA VÁLÓ ÁLMOK VARÁZSA

Mindenkinek vannak régóta dédelgetett álmai és kívánságai. Néhány teljesül, néhány nem, néhány azonnal teljesül, néhány pedig később. Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy mindez véletlenszerűen és tőlünk függetlenül történik, valójában nagyon sok módja van annak, hogyan segíthetünk valóra váltani őket. Néhányat olvashatsz ebben az írásban.

Útkereső

ÁLOM, ÁLOM...

Tapasztalatom szerint az emberek jelentős része nagyon szeret az álmairól mesélni. Koncentrálnak, próbálják szavakba önteni a sokszor megfogalmazhatatlant. Nem véletlen. Az álom életünk legmisztikusabb része, amely hozzátartozik a létünkhöz, mégsem tudjuk tudatossá tenni. Nincs felette uralmunk, pedig velünk történik. Merthogy megtörténik. Lereagálja a szervezetünk a félelmet, az izgalmat, a boldogságot úgy, ahogyan éber állapotunkban. Csak egy más dimenzióban.

Útkereső

ÚTKERESÉS A SPIRITUÁLIS KÁOSZBAN

A huszadik század hatvanas évei óta az ezotéria mindennapjaink része. Elég kinyitnunk egy újságot, vagy bekapcsolnunk a televíziót, mindenhonnan az árad, hogyan lehetünk szépek, gazdagok, boldogok és egészségesek. A napi horoszkóptól kezdve a tematikus cikkeken át a tévécsatornák jósnőivel bezárólag árad az információ. Ha ez még nem lenne elég, mindenhol természetgyógyászok, látók, médiumok és önjelölt gyógyítók hirdetéseivel találkozunk, akik mindenre megoldást ígérnek és kínálnak, legyen szó betegségről, pénztelenségről és rontáslevételről.

ANGYALI SZAVAK II/II. rész

Cikk ismertető: 

Engedd el!

ANGYALI SZAVAK II/I. rész

Cikk ismertető: 

A szavak hatalma 

UTÁNZAT VAGY EREDETI? A KRISTÁLYOK MÁGIKUS, GYÓGYÍTÓ EREJE

AZ ÉV ÁSVÁNYA: A sokszínű fluorit

ÚJ ÉV, ÚJ KEZDET – TEREMTSÜNK TISZTA LAPOT

MIT ÜZENHET NEKÜNK MA A REFORMÁCIÓ?

Cikk ismertető: 

1517. október 31.

HOGYAN OLVASSUNK TAROT? A tarot története és kirakási módok

ABBAN HISZEL, HOGY A JÖVŐ KŐBE VAN VÉSVE? Miért olvasunk Tarot-t?

ÁSVÁNYOK AZ OTTHONUNKBAN ÉS AZ ÉKSZEREINKBEN

Cikk ismertető: 

A rózsakvarc: A szerelem és a szeretet köve

SAJÁT UTAMON – 2017. október 1.

Cikk ismertető: 

A magamra találás napja

Oldalak