Kedvelj minket a Facebookon!

UTÁNZAT VAGY EREDETI? A KRISTÁLYOK MÁGIKUS, GYÓGYÍTÓ EREJE

Kristálygyógyászat

 

Ahhoz, hogy egy ásványt vagy drágakövet pontosan meghatározzunk általában szaktudás kell. Persze némely ismertebb ásványt, főleg ha természetes kristályalakjában van, akár egy jó könyvvel is meg lehet határozni. A legtöbb esetben azonban sok tapasztalat, szaktudás és időnként megfelelő eszközök (triplet ékszerész lupe, polariszkóp, mikroszkóp, refraktométer stb.) is kellenek.

Sajnos egyre több utánzat, hamisítvány és egyéb „csoda” kerül piacra, amelyeket megfelelő tudás nélkül lehetetlen kiszűrni, ezért érdemes olyan helyen beszerezni kincseinket, ahol valódi szakértelem és korrektség van. Mi az üzletünkben sajnos elég gyakran találkozunk olyan hozzánk betérő érdeklődővel, vásárlóval, akinek nagy becsben tartott kövéről nálunk derül ki, hogy nem az, aminek vásárolta. A rengeteg utánzatból, műtermékből, festett, sugárzott, hevített és még számtalan módon átalakított vagy kreált kőből bemutatunk egy párat a Szintetikus és manipulált kövek oldalunkon. Ezekkel a “kövekkel” semmi baj akkor, ha a vásárlóval pontosan közlik, hogy voltaképpen mit is vásárol, de ez nem mindig történik meg.

(Hogyan gyógyítanak az ásványok? A kristályok gyógyító és mágikus ereje – LENTEBB A CIKKBEN)

Pár gyakrabban használt szó jelentése

Drúza: Közös alapból kiinduló, az alaphoz általában merőleges egymással párhuzamos növekedésű kristálycsoport.

Geoda: Kerekded kőzetüregben fejlődött (vulkanikus vagy üledékes) általában az üreg falától a középpont felé növő kristályok tömege alkotja. Vulkanikus tevékenység során ún. gázhólyag üregek képződnek (mint a kelt tésztában a buborékok), és megfelelő feltételek mellett (nyomás, hőmérséklet, anyagösszetétel) ezekben nőnek a kristályok.

Kristály: szilárd halmazállapotú anyag, amelyben az atomok, ionok vagy molekulák szabályos rendezett térrácsot alkotnak. A név a görög krüsztallosz (jég, hegyikristály) szóból ered.

Mineralógia: ásványtan, az ásványokkal foglalkozó tudományág, a (középkori) latin minare (ásás/bányászás) szóból ered.

Drágakő: természetes eredetű ásványok, amelyek szépségük, ritkaságuk, keménységük és minőségük folytán elérik ezt a „rangot”. Általában csiszolják formázzák polírozzák őket ezzel még jobban „kihozzák” szépségüket. Egy „közönséges” ametiszt is lehet drágakő, ha olyan színű és minőségű a kő, de egy smaragd is lehet „csupán csak” ásvány, ha a kő minőségével (szín, átlátszóság stb.) nem üti meg azt a mércét, ami drágakővé teheti.

Zárvány: az ásványokban nagyon sok fajta zárvány található (általában idegen anyagok, de lehetnek „saját” anyagúak is) ezek lehetnek szilárd (általában más ásványok), cseppfolyós (víz, kőolaj stb.) és légnemű (különféle gázok) anyagok, vagy ezek keverékei. A zárványok az igazán hozzáértőknek sok mindent elmesélhetnek az ásvány „történetéről”. Kvarckristályokban időnként előfordulnak folyadékban gázbuborékok ún. libellák, ha mozgatjuk a kristályt a buborék „mozog”. A rutilkvarc az egyik leggyakrabban látható zárványos ásvány, mint a neve is mutatja általában hegyikristályban vagy füstkvarcban rutilszálak láthatók.

Ásványlexikon: ITT

 

A kristályok gyógyító és mágikus ereje

 

Az ásványok és drágakövek már az őskortól fontos szerepet játszottak az emberek életében. A szerszám, fegyver, ékszer, és dísztárgy készítésen kívül szépségük és különlegességük révén amulettek és talizmánok készítésére is felhasználták őket. Napjainkban ezoterikus és természetgyógyászati célú felhasználásuk újra előtérbe került.

ACHÁT: Egyensúlyteremtő, harmonizáló kő, segíti önmagunk elfogadását, lelkileg erősít, védelmet és biztonságot ad. Jó hatással van a szemre, bőrre, nyirokrendszerre, méhre, gyomorra, az emésztésre, és a belekre.

AKVAMARIN: Jó hatással van az agyra, fokozza a médiumi képességeket, oldja a stresszt, a torok csakra egyik köve, hat a mirigyekre, szabályozza a pajzsmirigy működését, mérsékli az immunrendszer túlműködését, az allergiát. Jótékonyan hat a szemre.

AMETISZT: Kijózanító, tudattisztító hatását már az ókorban is ismerték. Párnánk alá rakva segíti a nyugodt alvást. Rendkívül jó hatással van az agyra, ezért a tanulásnál is hasznos, fájdalomcsillapító, a tüdő és a légutak gyógyításában is segíthet. Zúzódások, vérömlenyek, bőrproblémák, egyes idegi, gyomor és bélpanaszok esetén is alkalmazzák. Geodaként megfelelő helyre helyezve akár egy egész helyiségre is pozitívan hathat.

ARAGONIT: Nyugtatóan hat az idegekre. Elősegíti a kalcium-anyagcserét, a csontokra, izmokra, idegrostokra jótékonyan hat. Hatásos lehet emésztési panaszoknál is.

AVENTURIN: Segíti a nyugodt alvást, a pihenést. Pozitív a hatása a bőrre, bőrkiütés és ekcéma ellen is használják. Segíti a zsíranyagcserét, bélproblémák esetén is jó hatása lehet.

Achát és ametiszt marokkő a Kristálycentrumban

 

BERILL: Biztonságérzetet ad, nyugtató hatása van az idegekre, szemproblémákra, rövidlátás enyhítésére is használják. Méregtelenít, segíti a májműködést, mérsékli a gyomorégést.

BOJI KŐ: Párban használjuk, a simább kerekdedebb a „nő”, a szögletesebb a „férfi”. Segít a tudatosság fejlesztésében, oldja az energiablokádokat, serkenti testünk öngyógyító képességét, energiát ad.

BOROSTYÁN: A borostyán melegséget áraszt, önbizalmat, boldogságot és örömet ad. Jótékony hatása van a májra, lépre, epére, vesére, gyomorra, emésztésre, anyagcserére különböző bőrbetegségekre, reumatikus és ízületi bántalmakra, fogínygyulladásra, és segíthet kisgyerekeknek fogzáskor (baba borostyán).

CITRIN: Életkedvet, önbizalmat, bátorságot ad, segít a depresszió leküzdésében, erősíti az idegeket. Hatással van a gyomorra, a belekre a hasnyálmirigyre és a cukorbetegségre is.

DOLOMIT: Segíthet lelkünket kiegyensúlyozottabbá tenni, és a racionálisabb gondolkodásban. Hozzájárul a jobb kalcium-és magnézium anyagcseréhez, görcsoldó hatású.

FLUORIT: Agyműködésünket, gondolkodásunkat, tanulási képességeinket támogatja. Erősíti csontjainkat, fogainkat, hatásos lehet ízületi gyulladásnál, segíthet a bőr, a nyálkahártya, a tüdő és a légutak betegségéinél és allergiánál.

FÜSTKVARC: Ellazít, hasznos lehet a stressz ellen, növelheti koncentrációs képességünket. Erősíti az idegeket, görcsoldó, fájdalomcsillapító. Védő és földelő kő.

GRÁNÁT (csoport): Önbizalmat, bátorságot, akaraterőt és életvidámságot ad. Regenerál, élénkíti az immunrendszert, jó hatása van a vérkeringésre, serkenti az anyagcserét, segíti a sebek gyógyulását.

GYÉMÁNT: Testileg, lelkileg tisztít, a depresszió és a félelmek ellenszere. Segíti az öntisztító folyamatokat, jótékonyan hat az agyra, az idegrendszerre, regenerál.

GYÖNGY: Szellemi kimerültségre, idegi betegségekre, mészhiányra, vérzésekre is használják. Segít a sebgyógyulásban, láz esetén, ödémánál.

HEGYIKRISTÁLY: A hegyikristály a tiszta színtelen kvarc, rendkívül széleskörű hatása van, univerzális kő. Aura tisztító, energia adó, fókuszáló, tároló programozható stb. Jó a negatív energiák ellen, a krónikus fáradtságra, fejfájásra, lázra, fáradtságra, hasmenésre stb. Segíti a telepátiát és a tisztánlátást. Jótékonyan hat az összes csakrára és szervre, szinte lehetetlen felsorolni az összes pozitív hatását, mindenhová kell ebből varázslatosan szép kristályból a „házi patikába”.

HOLDKŐ: A médiumi képességeket, a tisztánlátást segíti, főként teliholdkor (párnánk alatt egy holdkővel) a tudatos álmodást, és az álmokra való visszaemlékezést. Női kőnek tartják. Fokozza a tobozmirigy működését, így hat a hormonháztartásra, termékenység javító hatása van, segíthet a menstruációs és a változókorbeli panaszoknál.

Hegyikristály marokkő és medál a Kristálycentrumban

 

JÁDE: Segít lelki egyensúlyunk helyreállításában, ezzel belső békénk elérésében. Ebben az egyensúlyban nincs ránk hatással sem a negatív, sem a pozitív kritika. Jó hatása van a veseműködésre, a sav-bázis egyensúlyra, és vízháztartásunkra.

JÁSPIS: Sokfajta jáspis található (vörös, zöld, sárga, breccsa, térkép,turritella stb.) ezek hatása nem egyforma. Általánosan: bátorságot ad, immunrendszer erősítő, gyulladás gátló, emésztés és egyéb gyomorpanaszok esetén is segíthet.

KALCEDON: Segíti a beszédképességet, a kommunikációt („szónokok köve”), nyugtató kő, ezért vizsgákon is használják. A torok csakra köve, többek között légúti megbetegedéseknél, torokfájásnál, szem-és fülpanaszoknál, immunrendszer erősítésénél, cukorbetegség korai szakaszánál és diétánál is szokták alkalmazni.

KIASZTOLIT (keresztkő): Segíthet a félelmeinken, lelki józanságot és stabilitást ad. Jótékonyan segíthet a túlsavasodás a reuma és a köszvény ellen, ideg erősítő fáradtságnál és kimerültségnél is jó szolgálatot tehet.

LÁPISZ LAZULI (lazurkő): Nyitottabbá, önállóbbá, öntudatosabbá tesz, segíthet barátokat szerezni. Különböző torokbetegségeknél, és lázcsillapításra is alkalmazzák ezenkívül vérnyomáscsökkentésre, pajzsmirigy panaszok, bőrproblémák és gyulladások esetén is használják.

MALACHIT: Oldja a félénkséget, a gátlásokat és a lelki blokádokat. Jó hatása van a májra segíthet a méregtelenítésben, savtalanításban, görcsoldó, menstruációs panaszoknál is alkalmazzák.

MÁRVÁNY: Segíthet a negatív élethelyzetekben a problémák megoldásában. Javítja a kalcium-anyagcserét.

MOKI KŐ (sámánkő): Párban használjuk őket, van női és férfi darab. Védelmet ad, segíthet meditálni, legyőzni félelmeinket és hozzásegíthet a nyugalmas alváshoz.

NAPKŐ: Antidepresszánsként is alkalmazzák, segíthet az életigenlés és az optimizmus „visszaszerzésében”. Erősíti a vegetatív idegrendszert és az öngyógyító képességet, energiát ad.

OBSZIDIÁN: Segíthet a lelki sérülések, traumák feloldásában, oldja a blokkokat, véd a negatív szellemi behatásoktól, fokozza a tisztánlátás képességét. Alkalmazzák sebek gyógyulásánál, a szervezet vérellátásának javításánál is.

PIRIT: Segíthet önmagunk jobb megismerésében, és ezzel problémáink megoldásában. Emésztőrendszeri problémáknál és fájdalomcsillapításra is használják.

RIOLIT (leopárd, szemjáspis, azték kő stb.):

RÓZSAKVARC: A rózsakvarc a szív csakra, a szeretet és a szerelem köve. Alkalmazzák többek között vízerek és mágneses mezők semlegesítésénél, szívproblémáknál, szexuális nehézségeknél és a termékenység növelésére.

Rózsakvarc angyal a Kristálycentrumban

 

RUBIN: Energiát ad, lendületesebbé, szenvedélyesebbé tesz. Alkalmazzák többek között különböző fertőzéseknél, keringés, vérnyomás stabilizálására, szívproblémáknál.

SMARAGD: Segíti megtalálni a lelki harmóniát. Jó hatással lehet többek között a légutakra, arc-és orrüreg gyulladásnál, a májra, az emésztésre, a belekre, a szívre, méregtelenítésre és az immunrendszer erősítésére.

SÓLYOMSZEM: Segíthet bonyolult élethelyzeteken átlendülni, megnyugtat. Szemproblémáknál is alkalmazzák, fájdalomcsillapító és nyugtató hatása van.

SZODALIT: Kiegyensúlyoz, megnyugtat. Alkalmazzák nyaki panaszoknál a torok, a gége, a hangszálak problémáinál, vérnyomás csökkentésére és a szemekre.

TIGRISVAS: Erősítheti a tenniakarást a vitalitást energetizálja testünket. Jó hatással lehet a vérre segítheti egész testünkben az oxigénszint emelését

TIGRISSZEM: Segíthet lelki védettségünk erősítésében. Jó hatással van az agyra, alkalmazzák idegi, és légúti betegségeknél köhögés, asztma és fájdalom csillapítására is.

TOPÁZ: Fokozhatja önbizalmunkat, anyagcserénket, javíthat emésztésünkön, erősíti idegeinket.

TÜRKIZ: Védőkő, segíthet lelkileg kiegyensúlyozottabbá válni. A torok csakra köve, ezért sokoldalúan használják a nyak, torok, és mellkasi problémák kezelésére. Alkalmazzák még a szervezet savtalanításának segítésére is, diétánál, mozgásszervi betegségeknél, méregtelenítésnél, fájdalomcsillapításra és görcsoldásra.

ZAFÍR: Nyugtató kő, „szétszórt elménket összeszedi” mentális problémák esetén is alkalmazzák. Segítheti gyorsítani gyógyulásunkat, használják bőr, gyomor, bél és egyéb problémáknál, fájdalom és lázcsillapításra is.

 

Még több ásvány: ITT

Webáruház: Kristálycentrum - http://www.kristalycentrum.com

Ha személyesen szeretnél tanácsot kérni, ásványt kiválasztani és vásárolni tőlünk, kedvező árainkkal várunk a boltunkban:

1143 Budapest, Utász utca 9. Tel.: +36 1- 222- 4114 ; +36 30-180-3789

Nyitva tartás: Hétfőtől – péntekig: 10-17 h (csütörtök: 10-18h). Szombaton: 9-12h