Kedvelj minket a Facebookon!

ANGYALI SZAVAK II/I. rész

Változtasd meg a szavaid, és bőven lesz pénzed és időd mindenre!

 

Doreen Virtue, spirituális író és tanító fiával, Grant-tel évekkel ezelőtt hangfelvételeket készített, amikor Grant érdekes jelenségre lett figyelmes: valahányszor édesanyja kimondta az angyal szót, a hangsáv grafikonja angyalszárnyakhoz hasonló rajzot rögzített. Miután erre felfigyeltek, elkezdtek kísérletezni különböző szavakkal, és észrevették azt, hogy a szeretettel kimondottaknak gazdagabb a tartománya, mint azoknak, amelyek negatív jelentéstartalommal bírnak.

A 2010-ben megjelent Angel Words (Angyali szavak) című könyvük számtalan diagramot tartalmaz a magas (pozitív) és az alacsony (negatív) rezgésű szavakra. Állításuk szerint nem csupán az adott szó jelentéstartalma a fontos, hanem az is, milyen érzelemmel telítve mondjuk ki azt. Megfigyelték például, hogy a csodálat szónak gazdagabb a hangtartománya, míg a féltékenységnek rendkívül szegényes. A szeretet szó attól függően, hogy semleges, haragos, érdeklődő vagy örömteljes érzelemmel került rögzítésre, többféle formát felvett. (Fotó: Pixabay - Comfreak)

 

 

Doreen és Grant grafikonokkal teli könyve vizuális bizonyítékot szolgáltat arra, milyen ereje van a kimondott szónak és a mögötte álló érzelemnek. A pozitív szavak nagyobb energiát bocsátanak ki, mint a negatívak, ezért nagyobb a teremtő erejük is, vagyis pozitív dolgokat vonzanak magukhoz, míg a nagyon alacsony rezgésű szavak negatív tapasztalatokat. Ha mindezt megértettük, miért ne fordítanánk a javunkra?

Lássunk egy esettanulmányt a könyvből! Carolyn Purchase már évek óta egy nova scotia-i természetfeletti dolgokat árusító üzlet tulajdonosa volt. Akkoriban, ha megkérdezték tőle, hogy megy az üzlet, ezt válaszolta: “Nem vagyok gazdag, de a számláimat ki tudom fizetni.” Számtalanszor elhagyta a száját ez a mondat, mígnem egy napon egy közeli barátjával arról beszélgettek, hogy ennek a boltnak aránybányaként kellene működnie: Jó hírneve van, sok vásárlója, ráadásul ez az egyetlen ilyen jellegű üzlet a környéken. Mi volt az oka annak, hogy a bevétel csupán arra volt elég, hogy Carolyn fizetni tudja a számláit? Nem sokkal később megkapták a választ. Egy vevő megkérdezte, hogy megy az üzlet, és Carolyn ahelyett, hogy a szokásos választ adta, így felelt lelkesen: “Fantasztikusan! Ez a hely egy aranybánya.” Alig, hogy kimondta, rájött, a saját szavai korlátozták őt abban, hogy több pénzt keressen. Miután megváltoztatta szavait, mindössze egy év alatt 40 százalékkal nőtt a bolt bevétele.

 

Doreen Virtue és fia, Grant könyvét tanulmányozva levonhatjuk azt a tanulságot, hogy ha a munkánkra és a karrierünkre, valamint az élet bármely területére vonatkozó mindennapi szókincsünkre odafigyelünk, és a negatív megerősítéseket pozitívra cseréljük, rövid időn belül számíthatunk életkörülményeink javulására.

Folytatjuk: A második rész itt olvasható: Angyali szavak II.

A fenti történet szereplőjének az weboldala: Carolyn Purchase​

Felhasznált és ajánlott szakirodalom:
Doreen Virtue and Grant Virtue: Angel Words. Visual Evidence of How Words Can Be Angels in Your Life. Hay House, INC.
Kép forrása: Pixabay - Comfreak