Kedvelj minket a Facebookon!

ÁLMAINK ÉLETELIXÍRE

Élj a jelenben!

 

Hogyan váltsuk valóra az álmainkat? Mi az a szükséges életelixír, amely vágyaink megvalósulását segíti? A lenti írásból kiderül.

Három részes cikksorozatunk első részében (itt) a vágyainkba vetett hitről, és az inspirált cselekvésről volt szó. A folytatásban (itt) két akadályozó tényezőről, a bűnösség tudatról, vagyis a „nem érdemlem meg” érzéséről, valamint az önértékelési problémákról írtam. A sorozat befejező részében a „jelenben élés” fontosságának okáról olvashattok. (Kép forrása)

 

Gyönyörű és fontos a jövőre gondolni, és elképzelni azt, hogyan szeretnénk magunkat és a körülöttünk levő eseményeket látni. A probléma azzal van, ha elkezdjük a jövőt élni a jelen helyett. Ha a jövőre koncentrálunk, frusztráltnak és kielégítetlennek érezzük magunkat, mert az elképzelt élet még nem valósult meg a jelenben. Amíg csalódottan a jövőn gondolkodunk, elveszítjük annak a lehetőségét, hogy örömet érezzünk azokért a dolgokért (és nem csak anyagi javakért), amelyekkel már rendelkezünk.

Sőt mi több, amikor a hiány és a frusztráció energiájára vagyunk hangolva, akkor pontosan azt a vibrációt továbbítjuk az univerzumnak, amely ennek megfelelő tapasztalatokat küld vissza nekünk.

Ebben az esetben, valóságként újra azt tapasztaljuk, hogy még mindig nem kaptuk meg azt, amit szeretnénk. Ezen az úton több és több olyan körülményt vonzunk az életünkbe, amelyek késleltetik vágyaink megvalósulását. Minél többet késik az álmaink valóra válása, annál frusztráltabbak vagyunk amiatt, hogy még mindig nem a vágyaink szerinti életet éljük - és az egész folyamat bezárul, folyamatosan önmagát ismételve. A megoldás az, hogy éljünk a jelenben. (Kép forrása)

Szenteljük magunkat azoknak a cselekvéseknek, amelyeket élvezünk, és beszippantanak minket teljesen, így megfeledkezhetünk az időről.

Tegyük azt, ami boldoggá tesz minket. Ne tegyük a boldogságunkat a jövőtől függővé, és ne várjunk addig, amíg valami történik. A boldogságunk feltételhez szabása azzal a szóval, hogy “amikor” limitálja a képességünket arra, hogy örömteli életet éljünk, mert már előzetesen eldöntöttük magunkban, hogy nem leszünk boldogok addig, amíg ez meg az meg nem történik. Bármikor eldönthetjük, hogy megváltoztatjuk ezt a hozzáállást, és választhatjuk azt, hogy boldogok leszünk a külső körülményektől függetlenül.

Legyenek meg a szándékaink, de ne tegyük a hangulatunkat ezektől függővé. A boldogság most van. Nem később. Nem “amikor”. Élvezzünk minden pillanatot, és engedjük, hogy ez az energia pozitív katalizátorként működjön a vágyaink megvalósulásához vezető egész folyamat során.

Az összes említett terület egymással kapcsolatban áll. Ezért van az, hogy ha az egyiket jobban megváltoztatjuk, az pozitívan fogja befolyásolni az összes többit is. Legyünk türelmesek magunkhoz, kövessük az útmutatásunkat, nyissuk ki a szívünket a változások előtt, és mindenekelőtt legyünk boldogok azért, amink már most van, mert az öröm a legerőteljesebb életelixír az álmaink megvalósulásához. (Kép forrása)