Kedvelj minket a Facebookon!

ÁLLATI ALAKBA BÚJT VÉDŐLELKEK

 

Aki ismeri a Harry Pottert, tudja azt, hogy a dementorok ellen a megidézett patrónusainkkal tudjuk felvenni a harcot. Ezeknek az állati alakot öltött varázslényeknek az a feladata, hogy megvédjenek minket a sötét teremtményektől, és esetenként üzeneteket bízhassunk rájuk. Hasonló lények bukkannak elő Phillip Purman Az Úr Sötét Anyagai című trilógiájában – amit az olvasók Az Arany Iránytűként ismerhetnek. A trilógia első részét megfilmesítették, Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards és Eva Green főszereplésével. Ebben az alternatív univerzumban minden ember mellett famulusok vannak, akikkel egyfajta szimbiózisban élnek. Ezek az állatok őrzik a mesterüket, felderítenek, és ami a legfontosabb, az adott személlyel nagyon szoros kapcsolatban állnak.

A Patrónus, Kép forrása: JasonTank via Visualhunt / CC BY-SA

Állati védelmezőkre nemcsak a fantasy regényekben bukkanhatunk, hanem bizonyos népcsoportok legendáiban is. Legyen szó indiánokról, ősmagyarokról, esetleg a régi keltákról vagy a vikingekről, a kísérőről gyakran gondolják azt, hogy születéskor a lélek mellé szegődik, és az életút során a fordulópontok idején gyakran ölt alakot, és tanácsokkal, esetleg védelemmel segít minket.

Totem, Kép forrása: andrewmalone via VisualHunt.com / CC BY

Sőt, a népmesék világában is rábukkanhatunk állati alakba bújt védőlelkekre: A királyfi vagy a szegénylegény vándorútja során megment egy élőlényt, aki, cserébe – mintegy életáldozatként – védelmet ajánl, kívánságokat teljesít, esetleg varázslatot kínál a hősnek a próbatételek során. A látszólag meseszerű helyzeteknek, mitológiai archetípusoknak mindig van valóságalapjuk. Annak ellenére, hogy a modern ember számára mindez első pillantásra hihetetlennek tűnik, ha a megérzésünkben bízunk, találkozhatunk velük.

Manapság az angyalok és a tündérek mellett az állati védőlelkek kicsit a háttérbe szorulnak, azonban fontosságuk vitathatatlan. Leggyakrabban álmok formájában érkeznek tőlük üzenetek, de előfordulhat az is, hogy éber állapotban szegődnek mellénk. Ez lehet néhány perc, amikor egy döntést fontolgatva pillantunk meg egy szarvast az erdő peremén, vagy amikor futócipőnkben az utakat róva egy hatalmas héja szegődik a nyomunkba. Már ez a jelenlét is figyelemreméltó: ha ilyen élményben van részünk, álljunk meg egy pillanatra, és próbáljuk meg megtalálni az okokat. Ezen esetek mellett az is elfordulhat, hogy az állat egy nagy döntés meghozásának idején szegődik mellénk, majd miután megoldottuk a feladatot, hirtelen nyoma veszik.

Kép forrása: Visualhunt

Az sem ritka, hogy életünk egy fontos pillanatában hoz vele össze bennünket a sors. Lehet szó egy felnőtt állatról, vagy egy kutya-, illetve macskakölyökről, aki rögtön kiválaszt minket, ha egy tenyészetbe vagy menhelyre érkezve szeretnénk valakit onnan hazavinni. Nem meglepő az sem, ha az adott állat nálunk zörget be otthont remélve. Általában valami problémán rágódunk, amikor mellénk szegődik. Onnan jöhetünk rá, hogy itt nem egy egyszerű háziállatról van szó, hogy érzünk egy erőteljes vonzást az adott élőlény irányába, amely annyira erős, hogy lehetetlen neki ellenállni.

A legtöbb védőlélek, ha nem vesz fel állati alakot, egy másik síkról őrzi életünket, időnként jeleket küldve, hogy figyeljünk oda arra, mit mondunk, mire gondolunk, és hogyan döntünk. Ők az angyalokhoz hasonlóan kísérhetik végig az életünket. Ahhoz, hogy rájuk találjunk, nem kell mást tennünk, csak nyitva tartani a szívünket és bízni a megérzéseinkben. Ne feledjük, általában minket választanak ki, és nem fordítva, így a meditáció, egy menhelyre való látogatás, illetve egy erdei séta kiváló alkalom lehet életünk kísérőinek felfedezésére. A lényeg: tartsd nyitva a szíved, és figyeld a jeleket!