Kedvelj minket a Facebookon!

ÁLOM, ÁLOM...

 

Tapasztalatom szerint az emberek jelentős része nagyon szeret az álmairól mesélni. Koncentrálnak, próbálják szavakba önteni a sokszor megfogalmazhatatlant. Nem véletlen. Az álom életünk legmisztikusabb része, amely hozzátartozik a létünkhöz, mégsem tudjuk tudatossá tenni. Nincs felette uralmunk, pedig velünk történik. Merthogy megtörténik. Lereagálja a szervezetünk a félelmet, az izgalmat, a boldogságot úgy, ahogyan éber állapotunkban. Csak egy más dimenzióban. ( Kép forrása )

Nem véletlen, hogy a világ összes kultúrájában óriási szerepe van az álmokkal kapcsolatos misztériumnak.

Többek között, gondoljunk például az indiánok álomcsapdájára, vagy a franciák kis halál kifejezésére. A későbbi cikkeimben sort is kerítek arra, hogy a különböző kultúrába miként épült be ez a fogalomkör. Több babona is kapcsolódik hozzá, érdekes lesz boncolgatni, van-e pszichológiai értelemben vett alapja. Kisilabizálható egy ember személyisége, az álmai alapján? Nagyon izgalmas és óriási kiterjedésű téma. Vannak persze a kétkedők, a „soha nem álmodók”. Ez egy külön kérdés. A szkeptikusok próbálják racionizálni.

Igen, bizonyára kihat az álmainkra a testhelyzetünk, a fekhelyünk, hogy esetleg, ha fázunk, és/vagy számtalan más körülmény is, de az igazi, mély misztikum ott rejtőzik a felszín alatt, csak le kell fejteni a felszínes hatásokat és mélyre kell ásni.

Bátran állítom, hogy ha eljutnánk/eljutunk technikailag oda, hogy az emberek álmait látható képekben meg lehessen jeleníteni, teljesen új értelmet kapna az összes művészeti ág.

Ha van kedve, írja le az álmait, és fejtsük meg együtt! Izgalmas kis játék lehet. Felhasználom hozzá a saját intuícióim, de felkutatok egyéb forrásokat is, ha szükséges.

Álmai leírását a következő emailcímen várom: alomfejtes@tumag.hu

A legérdekesebb álmokat egy következő cikkemben kielemzem.

 

Barcsik Valéria