Kedvelj minket a Facebookon!

TÖRTÉNELMI HANGULAT VISEGRÁDON - VÁR HOTEL KASTÉLYSZÁLLÓ (X)

 

Napjainkban egyre többen töltik a hétvégét egy wellness szállodában, ez egy tény. Akárcsak az is, hogy egyre többen részesítik előnyben az olyan szálláshelyeket, ahol a kikapcsolódási lehetőségek mellett ugyanolyan fontos szerepet kap a vendégekkel való bánásmód, a minőségi szolgáltatások, valamint az is, hogy az ide látogató, pihenésre vágyó családok, párok, üzleti csapatok és magánszemélyek egy olyan plusz élményt kapjanak, amely időről időre visszahozza őket.

Ha Visegrádra látogatunk, akkor mindenképpen érdemes néhány napot a Vár Hotel Kastélyszállóban eltöltenünk. A szálláshely fekvése kiváló, hiszen a hajóállomás és az autóbuszmegálló alig egy percre helyezkedik el, ugyanakkor az olyan turisztikai látványosságokhoz, mint a Királyi Palota és a Salamon torony, is néhány perces sétával eljuthatunk, de a Fellegvár sincsen messzebb egy negyven perces kényelmes sétánál hegynek felfelé. A turistaútvonalakra is könnyen rábukkanhatunk a hotelnél, így kiváló kikapcsolódás lehet egy túra a Kis-Villámra, a Nagy-Villámra, vagy a Mogyoró-hegyre.

A kiváló elhelyezkedés mellett azonban számtalan előny szól a hotel mellett. Azok számára, akik egy nagy wellness szállodát túl személytelennek és uniformizáltnak éreznek, az odafigyelést és a gondolkodást megtapasztalhatják, ha ebbe a szállodába érkeznek. A rusztikus stílusú szobák, a csodálatos szecessziós bútorok egy olyan hangulatot varázsolnak, amely egyszerre letisztultan modern és ízig-vérig otthonosan klasszikus. Van lehetőség manzárdszobát is választani, amely még erőteljesebben hozza vissza az elmúlt évszázadok hangvételét. Görgey Artúr egykori kastélya olyan módon újult meg és nyitotta ki kapuit az ide érkezők előtt, hogy az elmúlt évszázadok hangulata az otthonossággal és modernséggel ötvözve mindenkit elkápráztatnak, aki egy kicsi emberközeli luxusra vágyik.

Az elmúlt majdnem három év sok változást hozott a szállodának, egy teljesen megújult vezetőség és személyzet vette át az üzemeltetést, akik szinte az alapoktól újravarázsolták a hotelt, hogy az idelátogatók egy különleges élményt kapjanak. Az étlap és az italkínálat is teljesen új, a wellness részleg és a hozzákapcsolódó szolgáltatások köre is kibővült.

A hotel saját wellness részleggel rendelkezik, amelyben találhatunk melegvizes úszómedencét, pezsgőfürdőt, infraszauna kabinokat, valamint sószobát is. Annak ellenére, hogy a nagy szállodák kínálatához képest kicsit szerénynek érezhetjük azt, amit a kikapcsolódásban a Vár Hotel nyújtani tud, az étkezési lehetőséget, az őszinte kedvesség, és a természeti közelség bőségesen kárpótol minket.

A szálloda konyhája ugyancsak megérdemli azt, hogy elcsábuljunk egy ebédre vagy vacsorára. A házias, mégis igényesen szervírozott életek nem „tömegtermeléssel” készülnek, hanem olyan odafigyeléssel, amelyben a szakács szíve-lelke benne van, és az adagok is hatalmasak. A félpanzió által nyújtott lehetőségek – gazdag reggeli és több lehetőségből választható, háromfogásos melegétkezéses vacsora is kiváló, akárcsak az, hogy sem a vegetáriánusoknak, sem a liszt- és tejérzékenyeknek sem kell szégyenkezniük, ha alternatív lehetőségek után érdeklődnek. A nyári délutánok és esték kiváló helyszíne a Grillterasz, ahol szabadtéren fogyaszthatjuk el étkezésünket, de a Borospincébe is érdemes egy kitekintést tenni, ahol a jobbnál jobb helyi borok kóstolgatása mellett lehetőség van házias, magyar ételeket is fogasztani- igény szerint, előzetes jelentkezéssel.

Természetesen házikedvenceinket is magunkkal hozhatjuk, így kikapcsolódásunk alkalmával sem kell nélkülöznünk a társaságukat. Az állatbarát személet, amely egyre divatosabb, itt, a Vár hotelben is fontos szerepet tölt be. Ha már háziállat, akkor érdemes megismerkedni Éjféllel, a szálloda már-már kabalaszámba menő macskájával, akivel a Grillteraszon találkozhatunk, ha napközben ülünk ki egyet ejtőzni a gesztenyefák alá.

Visegrád különlegessége abban rejlik, hogy a természeti csodák és a kétezer éven is túlmutató történelmi emlékek együttélése egy otthonos, régimódi, ugyanakkor ízig-vérig élhetően modern város benyomását keltik. Ennek gyújtópontjában áll a Vár Hotel, amely ezernyi lehetőséget nyújt ahhoz, hogy sok remek élménnyel gazdagodjunk, és kicsit kiszakadhassunk a hétköznapok mókuskerekéből. A nagy wellness szállodáktól eltérően itt a jelszó az otthonosságon és a vendégszereteten van, amelyekhez a helyszín történelme egy új, különleges élményt ad.

Képek forrása: © Vár Hotel Visegrád. Minden jog fenntartva.

A Vár Hotel Kastélyszálló weboldala:http://www.varhotel.hu/