Kedvelj minket a Facebookon!

INDUL A NEGYEDIK BŐKÖZ FESZTIVÁL (AUGUSZTUS 23-25)

 

„Minden nyár a fesztiválok ideje” – erre a közhellyé lett tényre már legyintünk, hiszen idestova május és október között minden hétre jut az országban valahol legalább egy, ha nem több belőlük, azonban a negyedik születésnapját ünneplő Bőköz Fesztivál még mindig kuriózumnak számít.

Az Ormánság tájegység szívében megrendezett rendezvénysorozatot sokan - nem véletlenül – a Művészetek Völgyéhez hasonlítják a Bőközt mind programkínálatát, mint hangulatát tekintve. Azonban az utóbbi még őrzi azt a bizonyos érintetlenséget, és emberléptékűséget, amely már ritkaságnak számít fesztiválkörökben.

A hagyományosan három falu (Kémes, Szaporca és Tésenfa) összefogása mellett idén még nagyobb szerepet kap Drávacsehi is, ahol ugyancsak változatos programok várják az oda látogatókat.

ILYEN VOLT A BŐKÖZ KÉT ÉVVEL EZELŐTT 

A Dráva-síkon elhelyezkedő Ormánság sok nemcsak egyedi népművészete miatt ismert, hanem a csodálatos és változatos tájai miatt is megér egy látogatást. Erre pedig kiváló alkalom lehet az augusztus 24-én este kezdődő, és három teljes napon át folytatódó rendezvénysorozat, amely sok kiváló programot biztosít az ide látogatók számára.

A Bőköz Fesztivál titka mindenképpen az, hogy úgy épít a helyi kultúrkincsre, hogy mindenféle túlmisztifikáció nélkül megmutatja azt természetes szépségében. Emellett fontos szerepet kapnak olyan környező és távolabbi vidékek programjai is, amelyek hasonló világot képviselnek. Ami viszont érdekesség, az az, hogy a Bőköz Fesztivál sikerrel integrál be a programjába olyan elemeket is, amelyek első pillantásra stílusidegennek számítanak, azonban a hagyományos programok mellé kiválóan illeszkednek sokszínűségüknek köszönhetően.

 

A Szaporca mellett elhelyezkedő Hétöles-tónál Hűvösvölgyi Ildikó Weöres Sándor-estje nyitja meg a fesztivált augusztus 22-én, csütörtök este, majd az elkövetkezendő három teljes napon fő attrakció lesz - többek között - a Ghymes, Karácsony János James, a Talamba Ütőegyüttes, a Hot Jazz Band, a Makam, a Rudan Joe Akusztik Band, a Tárkány Művek, és a Misina Táncegyüttes. A kémesi Ormányság Nagyszínpadon szervezett koncertekre egységesen 2500 Ft-os jegyek válthatók a helyszínen, a többi program ingyenesen látogatható.

Mellettük számtalan egyéb program várja az érdeklődőket; Csernik Szende is újra elhozza meséit, valamint új könyvét – Meselélek. Visszatér a Levendula Játszóház és Krizsán Edit sakk nagymester is, újoncként csatlakozik a programhoz Pámpillás-bábszínház, valamint Toma és Csapata. Rajtuk kívül számtalan egyéb program, gyerekfoglalkozások és kiállítások sokasága várja az érdeklődőket.

CSERNIK SZENDE INTERJÚ  - BŐKÖZ '18

A Bőköz Fesztivál a programok sokszínűsége mellett fontosnak tarja az ökoturizmust és karbonmentességet is. Ezért 2019 februárban 30 őshonos tájfajta gyümölcsfát ültetett a vezetőség a fesztiválhelyszínein, melyek nemcsak a Bőköz Fesztivál karbon-lábnyomát semlegesítik, hanem hozzájárulnak a tájegység biológiai diverzitásának megőrzéséhez is.

 

A részletes program és további információ: http://bokozfeszt.hu