Rovatok

Beszélgetések

Életműkoncert előtt - beszélgetés Csepregi Évával

Csepregi Éva életmű-koncertre készül, ez az egyszeri és különleges alkalom 2024. január 6-án kerül megrendezésre a Budapest Arénában. Amikor az interjúra készültem, a fő célom az volt, hogy elkerüljem a kliséket, amiket mindenki nagyon jól ismer Évával kapcsolatban. Ezek helyett olyan irányba szerettem volna terelni a beszélgetést, amely bővelkedik a szokatlan, nem várt fordulatokban és ehhez kapcsolódó kérdésekben. Olyanokról, amelyeket mindig is szerettem volna tőle megkérdezni, de korábban erre nem volt lehetőségem.

Beszélgetések

MESE VELÜNK! - BESZÉLGETÉS CSERNIK SZENDÉVEL

Legyen szó színpadról, erdei tisztásról, egy földre leterített pokrócról, Szende mindenhol megtalálja azt a közeget, ahol mesélés születhet. A garabonciás kalapos, ízes székelységgel beszélő fiatal hölgy ahol mesére nyitja a száját, megszületik a varázslat. Ahogyan ő mesél, az maga a csoda! Tengerhossznyi szoknyáján életre kel a  táj, lábain a bábok, szavain pedig hol kacag a közönség, hol könnyeit törölgeti.

Beszélgetések

ÚJ UTAKON

Beszélgetések

FOLT, BOJTORJÁN, ROCKFORT

Beszélgetések

VISSZA A FÉNYBE - BESZÉLGETÉS PÁL ÉVÁVAL

Minden vágy valóra válik egyszer, hiszen aki megtapasztalta a színpad varázsát és a közönség szeretetét, az előbb-utóbb, mikor itt az ideje, visszatér, hogy ismét elvarázsolja a hallgatóságot. Éva esetében is így történt, a hosszú bábállapotnak vége, a pillangó kilép álombörtönéből, hogy új szárnyakra kapjon. Pál Éva, vagy ahogyan mindenki ismeri, Pali május 13-án este a Nexus+ zenekar vendégeként debütál a Legenda Sörfőze Center színpadán néhány dal erejéig, amely még csak a kezdet, hiszen az együttműködés – a tervek szerint - hosszú távra szól.

Beszélgetések

A KELLY FAMILY NAGYASSZONYA - BESZÉLGETÉS KATHY KELLY-VEL

Kathy Kelly, aki 2000-ig a formáció egyik kulcsembere, énekesnője és dalszerzője volt, visszatérve a családi zenekarba újra megmutatja különleges, klasszikusan képzett hangját nemcsak a koncerteken, hanem az új lemezen is. A sötét hajú nagyasszony, aki az elmúlt évtizedben sikeres szólópályát mondhat magának Németországban, szívesen tett eleget magazinunk kérésének, hogy a megújulásról, és az új lemezről beszélgessünk.

Beszélgetések

A LOVAG ÉS A TÜNDÉR – ELFENTHAL

Napjainkban egyre többen fedezik fel a neofolk csodálatos világát. A nyolcvanas években indult, majd Németországban a kilencvenes években kiteljesedett irányzat az évezred elejére teljes mértékben meghódította Európát, és szép rajongótáborral rendelkezik a világ többi részén is. Ennek a hangzásnak egy különleges képviselője a Spanyolország északnyugati részén, Navarra ősi királyságában élő Elfenthal duó is, aki kiválóan ötvözik a kelta, a közép-európai, baszk és spanyol népzenei elemeket a középkorias megoldásokkal, valamint a rock dinamizmusával.

Beszélgetések

AKIK NEM ADJÁK FEL AZ ÁLMAIKAT

Azt mondják, a mai kor nem kedvez az álmodozóknak. Fantáziátlan és pénzcentrikus világunk ezt igazolná, ha nem akadna még mindig egy különleges emberfajta. Nem a gondolkodó emberről, hanem az „álmodozó emberről” beszélek. Bizony, még mindig léteznek álmodozó emberek. Ilyenek a Southern Comfort nagykaposi-leleszi illetőségű Felvidéki zenekar tagjai is. A sors olyan régióba tette őket, amelyik mindentől távol esik. Magyarként Szlovákiában élnek, és bizony zenéjükkel itt nehezen érvényesülnek. 

Beszélgetések

CSEH TAMÁS NYOMDOKAIN

2009. augusztus 7-ét írunk. Megtört egy sikeres felfelé ívelő karrier, félbeszakadt egy gyümölcsöket termő életpálya. Aki ismerte, mindenkit megdöbbentett a hír. Tamás itthagyott minket. Betegségéről sokan tudtak, de a remény, hogy még sokáig köztünk marad, immáron szertefoszlott. Egy gazdag zenei kincsesbányát hagyott maga után.

Beszélgetések

ENERGIÁM VAN BŐVEN II.

Beszélgetések

ENERGIÁM VAN BŐVEN

Életműkoncert előtt - beszélgetés Csepregi Évával

Cikk ismertető: 

Beszélgetés Csepregi Évával.

MESE VELÜNK! - BESZÉLGETÉS CSERNIK SZENDÉVEL

ÚJ UTAKON

FOLT, BOJTORJÁN, ROCKFORT

"TELJES AZ ÉLETEM, MÁR CSAK EGY KIS ÉLŐZENÉLÉS HIÁNYZIK"

VISSZA A FÉNYBE - BESZÉLGETÉS PÁL ÉVÁVAL

A KELLY FAMILY NAGYASSZONYA - BESZÉLGETÉS KATHY KELLY-VEL

A LOVAG ÉS A TÜNDÉR – ELFENTHAL

ÚJRATERVEZÉS SZINETÁR DÓRÁVAL

AKIK NEM ADJÁK FEL AZ ÁLMAIKAT

Oldalak