Kedvelj minket a Facebookon!

GÖRBE BÖGRE KÁVÉZÓ – OTTHONOSSÁG FELSŐFOKON (X)

 

A nyolcadik kerület szívében, nem messze a Gutenberg tértől egy igazi kincset rejt a szürke házrengeteg. A Görbe Bögre kávézó, amelyet két, nagyon kedves pedagógushölgy üzemeltet, egy izgalmas és varázslatos hely, mert a remek kávé- és teakülönlegességek mellett ezernyi játék várja az ide betérőket.

Képek: Fotolla, Szarka Dávid, Szilágyi Anna/Görbe Bögre Kávézó

A kávézó mindenki számára ad valamit, amivel a vendég boldogabban távozhat; legyen szó az odafigyelésről, a remek étel-és italkínálatról, valamint a játék, mint közösségi élmény megéléséről. Ördöglakatok, társasjátékok, logikai feladványok várják az érdeklődőket. A digitális világba menekült, elidegenedett embereket is összehozza egy nagyszerű játék segítségével; logikai feladványaival, ördöglakataival vagy társasjátékaival.

Az itallap nemcsak a koffein szerelmeseihez szól, hanem mindenkihez, aki egy kis különlegességre vágyik. A kávécsodák mellett érdemes megkóstolni a ház forró csokoládéját és karamelláját, amelyeken érezzük, hogy egyedi recept alapján, nagy odafigyeléssel készültek. Ha azonban valami olyanra vágyunk, amit máshol nem fogyaszthatunk, érdemes rendelni a nutellás italból, amelynek mogyorós csokiíze a gyerekkor varázsát hozza vissza. A kávézó nagy érdeme, hogy fontosnak tartja napjaink egészséges életmódját, így az italok kérhetőek laktóz- és cukormentes változatban is.

Képek: Fotolla, Szarka Dávid/Görbe Bögre Kávézó

Annak, aki a kávézás helyett inkább a vitaminokra és a gyümölcsökre esküszik, érdemes megkóstolnia a turmixokat, amelyeket választhatunk többek között fahéjas-szilvás és ribizlis ízekben is. A kávézó természetesen követi az év rendjét, így, aki Mindenszentek környékén érkezik, azoknak erősen ajánlott megkóstolni a sütőtökös-narancsos vitaminkoktélt, amely magas C-vitamin tartalma mellett ízlelőbimbóinkra is erőteljes hatást gyakorol. De ott van még a különleges smoothie is, amely ugyancsak levehet bennünket a lábunkról. Ha a régi idők emlékeit szeretnénk felidézni, akkor a házi szörpök közül tudunk választani, vagy ott van a házi limonádé is, amely lassan már cégérnek tekinthető, akkora sikere van.

Természetesen van lehetőségünk arra is, hogy korgó gyomrunk parancsának engedelmeskedve az étlapot is végigkóstolhassuk. A mártogatós grissini és a melegszendvicsek a sós, tartalmasabb ízek kedvelőinek érdeklődésére számítanak, azonban az édesebb ízvilág szerelmeseire is gondolt a kávézó; sajttorták, különleges ízesítésű piték, valamint egyedi rétesek és pohárkrémek várják a sütemények kedvelőit. Természetesen friss, helyben készült termékekről van szó, amelyeket máshol nem találhatunk, így ide, ha különlegességekre vágyunk, mindenképpen be kell térnünk.

Képek: Fotolla, Szarka Dávid/Görbe Bögre Kávézó

A játék és az ízvilág mellett a Görbe Bögre által nyújtott programokon is érdemes részt venni, amelyek a galériahelyiségben várják az érdeklődőket. Változatos kézműves foglalkozások, szerepjáték-találkozók, vásárok és zenei estek helyszíneként egyre többen ismerik, keresik és kedvelik a kávézót, amelybe saját programjainkat is elhozhatjuk, ha szeretnénk egy különleges, egyedi hely étel- és italkínálatával lenyűgözni munkatársainkat, barátainkat és családtagjainkat.

A Görbe Bögre egy igazi ékszerdoboz nemcsak a kerületet, hanem egész Budapestet tekintve, mivel egyszerre követi a modern irányvonalakat egyedi étekkínálatával, és ízvilágával, vendégszeretetével a régi idők hangulatát felidézve. Olyan ételek és italok társaságában szakadhatnak ki a mindennapok körforgásából, amelyek a gyerekkor különleges ízeit hozzák vissza egy csavarral. A játékról nem is beszélve.