Kedvelj minket a Facebookon!

EZT TEDD, HOGY JÓL MŰKÖDJÖN A PÁRKAPCSOLATOD! II. rész

Érzelmek kifejezése

 

Cikkünk második részében további tanácsokkal látunk el ahhoz, hogy jól működő párkapcsolatod legyen. Cikk előzménye: 1. rész Reális elvárások

Fejezd ki az érzéseidet

Szavakkal és tettekkel is emlékeztesd partneredet arra, hogy mennyire sokat jelent neked. Törődj vele - a férfiaknak ugyanúgy szükségük van a szeretetre, mint a nőknek. Ha problémád van, nyugodtan, kiabálás nélkül hozd a tudtára. Ha megkérdezi tőled, hogy jól vagy-e, és te igennel felelsz, ne várd el azt, hogy rájöjjön, te valójában nemet akartál mondani. Legyél őszinte és nyílt, és éreztesd vele, hogy ő is bátran megnyílhat előtted. 

 

 

Hallgasd meg a partneredet

Talán néha minden, amit szeretne az az, hogy meghallgasd a problémáit, és együttérezz vele. Lehet, hogy még tanácsot sem vár el tőled, csak azt, hogy osztatlan figyelemmel hallgasd, és ne bagatelizáld el a problémáit. Ez szintén elmélyítheti a kapcsolatotokat, és lehetőséget adhat arra is, hogy minél jobban megismerjétek egymás személyiségének a mélységeit.

Mutasd ki a szeretetedet minél több módon

Különbség van aközött, hogy tudod, szeretnek, és aközött, hogy érzed, szeretve vagy. Ne kezeld tényként, hogy a partnerednek tudnia kell, mit érzel iránta, még akkor is, ha nem mondod, vagy nem mutatod ki. A legjobb párkapcsolatokban a felek gyakran kimutatják szeretetüket a másik irányában. Tegyél meg valami olyat a partneredért, amiről tudod, hogy igazán értékelné. Például kelj fel hamarabb, hogy elkészítsd a kedvenc reggelijét. Gyakran a kis szívességek mondanak a legtöbbet. Fizikai érintéssel, öleléssel, csókkal is add tudtára, mennyire szereted őt. A kisebb-nagyobb mindennapi bókok szintén éreztetik vele, hogy értékeled őt. Egy egyszerű “Jó reggelt, Gyönyörűségem/Kedvesem!” csodálatos kezdetet adhat a napnak. Időnként (de ne naponta, úgy elveszítheti a varázsát) meglepheted őt azzal, hogy írsz neki egy sms-t, hogy mennyire hiányzik - persze, csak akkor, ha úgy is érzed.

Folytatjuk: KONFLIKTUSKEZELÉS A PÁRKAPCSOLATBAN

Cikkajánló: Schöffer Nóra - coach-mediátor: A SZERETETNYELVEK

Kép forrása: Alexas_Fotos
Felhasznált forrás: How to Have a Healthy Relationship. Ajánlott írások: Mirror: 20 secrets to the perfect relationship: From five kisses a day to saying 'I love you' before bed; Tiny Buddha:10 Ways to Create a Strong, Intimate Relationship