Kedvelj minket a Facebookon!

ENGEDD, HOGY JÓL ÉREZZE MAGÁT

Ezt tedd, hogy jól működjön a párkapcsolatod! (4. rész)

 

Adj neki teret

Mindenkinek szüksége van saját magánéletre és bizonyos szintű szabadságra, ezért ne figyeld folyamatosan, mikor mit tesz. Ne kémkedj utána (ne olvasgasd az üzeneteit, és ne nézegesd a híváslistáit), mert így a bizalmát és a tiszteletét örökre elveszítheted. Ha folyamatosan rettegsz attól, hogy megcsal, elronthatod a jelen pillanat megélését. Élvezz minden egyes percet, hiszen egyik sem lesz ugyanolyan, mint az előző volt.

 

 

Bátorítsd és támogasd őt

Ezzel segíthetsz neki abban, hogy sikeresebb és eredményesebb legyen a munkában vagy a tanulásban. Ettől érezni fogja, hogy törődsz vele és a jövőjével. Ez szintén erősítheti a kettőtök közötti szeretetet. A partnered segítése azt jelenti, hogy a jólétét és a boldogságát előtérbe helyezed. Ne feledkezz el arról, hogy azért vagytok együtt, mert egymás legnagyobb rajongói vagytok. Támogathatod őt a következő módokon: Legyél jó hallgatóság, nem kell folyton megoldásokkal előhozakodnod, gyakran az is elég, ha csak meghallgatod. Bátorítsd és támogasd, ha újabb kihívásokkal vagy pozitív változásokkal néz szembe. Biztosíts számára biztonságos környezetet. Hagyd, hogy a félelem és az ítélkezés terhe nélkül lehessen sebezhető előtted. Tegyél meg apró szívességeket neki és érte, úgy hogy nem vársz viszonzást tőle. Természetesen ez is akkor működik a legjobban, ha oda-vissza irányul a dolog.

 

Ne játszd a szánalmast

Ne játszd folyton a szánalmast és a rászorulót csak azért, hogy rád figyeljen, és együttérezzen veled. A szilárd kapcsolat a közös tiszteleten alapul. Ha folyamatosan megpróbálod magaddal rántani őt, ha rosszkedvű vagy szomorú vagy, akkor nem tiszteled eléggé, hiszen nem engeded meg neki, hogy jól érezze magát, ha neked rossz kedved van.

A cikk előzménye: KONFLIKTUSKEZELÉS A PÁRKAPCSOLATBAN

Az 5.rész itt olvasható: Érezzétek jól magatokat együtt - Hogyan motiváld a partneredet?

Felhasznált forrás: How to Have a Healthy Relationship. Ajánlott írások: Mirror: 20 secrets to the perfect relationship: From five kisses a day to saying 'I love you' before bed; Tiny Buddha:10 Ways to Create a Strong, Intimate Relationship
Kép: lambhappiness