Kedvelj minket a Facebookon!

EZT TEDD, HOGY JÓL MŰKÖDJÖN A PÁRKAPCSOLATOD!

1. rész Reális elvárások

 

Légy boldog a társadtól függetlenül is

Ha jól működő párkapcsolatot szeretnél - ki ne szeretne azt? - a legfontosabb, hogy megértsd: A saját boldogságodért te vagy a felelős, tehát ne másoktól tedd azt függővé. Legyen hobbid, legyenek barátaid, szervezz programot a társadtól függetlenül is. Érezd jól magadat a bőrödben akkor is, amikor a partnered nincs veled, és ne tőle várd el azt, hogy boldoggá tegyen. Hogyan érd el mindezt? A Boldogságtippek és sikertrükkök című rovatunkban hasznos írásokat olvashatsz erről.

 

Elvárásaid legyenek reálisak, és óvakodj az idealizálástól

Eleinte rózsaszín köd veszi körül azt, akit szeretünk, ráadásul a kapcsolat kezdeti stádiumában mindkét fél igyekszik a legjobb oldalát mutatni. Ennek ellenére próbáljuk meg partnerünket minél előbb olyannak látni, amilyen valójában, és ne olyannak, amilyennek szeretnénk, hogy legyen. Senki sem tökéletes. Ha nagyon magasak az elvárásaid, ne csodálkozz azon, hogy a párod nem tud teljes mértékben megfelelni azoknak, így a kapcsolat ezen a téren már eleve kudarcra van ítélve. Jobb, ha várunk a hosszú távú tervek kivitelezésével, mielőtt jobban megismernénk egymást. Ne akarjunk azonnal összebútorozni vagy összeházasodni valakivel, akit valójában alig ismerünk.

 

Légy őszinte és ne rejts el semmit a partnered elől

Az őszinteség egy kapcsolat alapja. Azzal kapcsolatban is legyél őszinte, hogy mit szeretsz a párkapcsolatotokban és mit nem, és szerinted min lehetne változtatni. Mindezt higgadtan és kedvesen mondd el a partnerednek. Merd megbeszélni vele a jó vagy rossz érzéseidet, még akkor is, ha vele kapcsolatosak. Ha így teszel, minden nehézséggel és kihívással együtt tudtok szembenézni. Oszd meg vele életed azon eseményeit is, amelyek annak ellenére, hogy régen történtek, még mindig hatással vannak rád.

 

Legyél hűséges, és tartsd be az ígéreteidet

Éreztesd a partnereddel, hogy te mindig mellette leszel. Amennyire lehetséges, tedd őt az első helyre az életedben. Ez nem azt jelenti, hogy senki más ellentétes neművel nem beszélgethetsz, vagy nem lehetnek erős baráti kapcsolataid. Fontos viszont az, hogy tudja, mindig számíthat rád; azonban te is várd el tőle a hűséget. Tartsd be az ígéreteidet. Még akkor is, ha kis dolgokról van szó. Például ha megígérted, hogy te főzöl ma vacsorát, akkor tedd is azt meg. Ha gyakran elfeledkezünk az ígéreteinkről, vagy nem tartjuk magunkat a megbeszéltekhez, a társunk bizalmatlanná válhat felénk, holott bármely kapcsolat alapja a bizalom.

2.rész: Érzelmek kifejezése

Felhasznált forrás: How to Have a Healthy Relationship. Ajánlott írások: Mirror: 20 secrets to the perfect relationship: From five kisses a day to saying 'I love you' before bed; Tiny Buddha:10 Ways to Create a Strong, Intimate Relationship
Kép: Pixabay