Kedvelj minket a Facebookon!

JÓTÉKONYSÁGI NAP KONCERTEKKEL A 16. KERÜLETBEN

Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ Jótékonysági Napja

2017. június 17. 14:00–20:00

 „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” /Tamási Áron/

 

A Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ szeretettel vár mindenkit a Cinkotai Tájházban (1164 Budapest, Batthyány Ilona u. 16.) megrendezésre kerülő Jótékonysági Napra 2017. június 17. 14:00–20:00 A szervezők a rendezvény bevételét az ÉNO, Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátásának támogatására fordítják (részletek lentebb). Az érdekes műsorok mellett kézműves és kirakodóvásár, valamint gyermekprogramok is várják a résztvevőket. (A belépőjegy felnőtteknek 1000 Ft, gyerekeknek ingyenes.)

 

A Jótékonysági Koncerten Géczi Erika, Barcsik Vali és Schäffer Edina DiJo is fellépnek (16:40-18:10)

 

Három énekesnő, három különböző világ és életút. Mi a közös bennük? Egyrészt az, hogy mindhárman fontosnak tartják, hogy tudatosan éljék meg mindennapjaikat; másrészt pedig az, hogy mindhárman a TUMAG Magazin Csapatát erősítik remek írásaikkal.

Géczi Erika olimpiai ezüstérmes és világbajnok kajakosunk, a Bojtorján zenekar énekesnője-gitárosaként lett ismert a magyar zeneipartban, ezután következett a Rockfort, majd a kétezres évek elejétől a Kormorán zenekarba került. Nevéhez olyan jelentős dal kötődik, mint a Kell még egy szó, amely a Honfoglalás filmben is felhangzik. 2011-től pedig az Örökség zenekarban láthatjuk és hallhatjuk őt.

Barcsik Vali neve összeforr a Legyetek jók, ha tudtok című dallal. A Napoleon Boulevard-ot követően dolgozott együtt többek között Csepregi Évával és Szentpéteri Csillával, nevéhez popdalok mellett olyan színházi produkciók kötődnek, mint a Hét Vezér rockmusical és a Kis Herceg, amely először a kilencvenes években jelent meg, és aratott nagy sikert, majd tavaly új változatban CD/DVD kiadványon is elérhető lett.

Schäffer Edina DiJo tinédzserként került a Neoton Famíliába, amelynek kettészakadása után az Éva-Neotonban folytatta, mint vokalista, de szólószerepekhez is jutott. Dolgozott együtt Vincze Lillával több lemezen, majd a Mosolygók gyerekzenekarban énekelt és hegedült. Napjainkban akusztikus műsorral lép fel, amely a DiJo Klub nevet kapta.

 

Programok:

 

Fő szervező: Sasinszki Klári

Műsorvezető: Végel Zsuzsi a Kővirágok Társulat vezetője

 

14:00 Ünnepélyes megnyitó Szász József alpolgármester

14:10 Arató Ákos és a Solfeggio kamarakórus

14:30 Eredményhirdetés az egészséges életmód jegyében meghirdetett „Ki fogy többet két hónap alatt” versenyről!

A verseny fő támogatói: Mátyásföld Fitness, Hock Power Plate Stúdió, Maya Fitness

15:00 Voloncs Katalin

15:15 Interstella* and the astronauts

16:10 Kővirágok Társulat, musicalválogatás

16:40 Barcsik Valéria (Kis Herceg), Schäffer Edina DiJo, Géczi Erika

18:20 Gitármánia Zenész/együttes

19:20 Ünnepélyes zárás és az adomány átadása

TOMBOLA SORSOLÁS

 

A nap folyamán érdekes gyermekprogramok is megrendezésre kerülnek: idén a gyerekek szórakoztatásáról a XVI. kerületi Nagycsaládosok Egyesülete gondoskodik, játékos vetélkedőkkel és kézműves foglalkozásokkal.

A gyerekek is jótékonykodni fognak egy közösen elkészített, vászonra festett képpel, amit a helyszínen el fognak árverezni.

Adománygömb: a helyszínen a belépőjegy megvásárlásán túl kihelyezett adománygömb is lesz az ÉNO javára.

 

JEGYEK: A belépés felnőtteknek 1000 Ft, gyerekeknek ingyenes.

HELYSZÍN: Cinkotai Tájház

Budapest, XVI. kerület, Batthyány Ilona u. 16.

IDŐPONT: 2017. június 17-én 14:00–20:00.

A műsor változtatás jogát fenntartjuk!

 

A rendezvény fővédnöke: Szász József alpolgármester

További felajánlásokat szívesen fogadunk. Ezzel kapcsolatban, illetve további részletekről a szervezőnél lehet érdeklődni:

Sasinszki Klári +36-70-340-6295

A rendezvény Facebook oldala: Jótékonysági nap a Cinkotai Tájházban

 

ÉNO, Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása (1161 Budapest, Érsekújvár u. 7-13.)

Az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO) 1989 őszén nyitotta meg kapuit a Csömöri úton egy családi házban 12 fővel. 1993-ban költözött át az Érsekújvári utcába. A bezárt bölcsőde épületében kapott egy pavilont. 2008 augusztusáig a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményhez tartozott. Azóta a XVI. kerületi Területi Szociális Szolgálat egyik intézménye. A napközi elsősorban a kerületben élő értelmükben akadályozott, illetve halmozottan sérült
felnőtteknek biztosít nappali ellátást és fejlesztést. A működési engedélyünk értelmében lehetőségünk van a X., XIV., és XVII. kerületben élők ellátására is. Az intézmény engedélyezett férőhelye 32 fő. Jelenleg 27 fő veszi igénybe az ellátást. Foglalkozások: Hittan, mozgásfejlesztés, kézműves tevékenységek: festés, rajzolás gyöngyfűzés, kerámia készítés, szövés, stb. Csütörtök délutánonként a Gyermekvilág Ágyszínház Alapítvány önkéntesei teszik változatossá a napközi életét. Nyaranta, önköltséges áron, 10 -15 fővel nyaralásokat, illetve évente 2-3 alkalommal kirándulásokat szervezünk. Az ÉNO egész évben biztosítja a szabadidő hasznos eltöltését is. 

Kérjük, támogassa részvételével az intézmény működését!

 

A rendezvény szervezésében közreműködő partnerek:

XVI. kerületi Nagycsaládosok Egyesülete; Cinkotai Hagyományőrző Dalkör; Cinkotai Nyugdíjas Polgárok Köre; Cinkotai Gazdakör; Cinkotáért Közhasznú Egyesület; Öt Falu Egyesület

Fő támogatók:

Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ; Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzata; XVI. kerületi Nagycsaládosok Egyesülete; Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház; Kerületgazda Szolgáltató Szervezet; www.hangbérlés.hu; Nagytarcsai Szlovákok Önkormányzata; Corvini Domini Egyesület; Faller Cukrászda; Irka - firka ajándékbolt; Viktim Bútor; Cinkotai Húsüzem; Korrekt Nyomda; Virágsziget virágüzlet; Csizmazia Zsuzsanna, Budapest XVI. Kerületi Szlovák Önkormányzat