Kedvelj minket a Facebookon!

BARCSIK VALI KIS HERCEGE

Barcsik Vali 1993-ban jelentette meg kazettán Saint-Exupéry A kis herceg című könyvéből készült zenés hangjátékát, amely a médiavisszhang ellenére hatalmas siket aratott, és a mai napig is kultikus kedvencnek számít a zenehallgatók körében.

A rajongói érdeklődésnek köszönhetően Vali stúdióba vonult, hogy új változatot készítsen a hanganyagból. Elmondása szerint a cél az volt, hogy ezek a dalok megújult, igényes hangszerelésben kerüljenek a közönség elé, úgy, ahogyan ő ezt még a dalszerzési periódus alatt megálmodta.

A karácsonyi lemezpiac egyik legszebbje igényes kiadású CD/DVD kiadványon jelent meg a Hammer Music kiadó gondozásában. A zenei korongon tizenhárom dal hallható, amelyek közül három teljesen új szerzemény (A rózsa, A kígyó, A pilóta), az instrumentális Király énekes változatban került rögzítésre, azonban a korábban közönség elé tárt dalok az új hangszerelésnek köszönhetően erősebben, markánsabban szólalnak meg, Vali elmondása szerint pontosan úgy, ahogyan eredetileg megálmodta őket. Ebben nagy segítéségére volt Tost-Nagy Péter, aki gitáron játszott a felvételek során, valamint a keverési munkálatok az ő nevéhez köthetők.  

A DVD lemezen ugyancsak ezt a tizenhárom dalt hallhatjuk, a csodálatosan szép képi világról Cakó Ferenc világhírű homokanimátor kisfilmjei gondoskodnak.

A kiadvány december 5-e óta elérhető digitális formátumban a Deezer-en, fizikai hanghordozón pedig a mai naptól kapható a Media Markt, a Líra és a Libri könyvesboltjaiban, valamint meghallgatható és megvásárolható további zenei platformokon.

A Kis herceg Facebook oldala: Kis herceg

Milyen Vali Kis Hercege? Mindenképpen figyelemre méltó, amely remekül illeszkedik az eredeti regényhez, kiemelve legfontosabb pontjait. Ezek közül a legszebb a fájdalmas Elbúcsúzom és a barátság témáját kiválóan bemutató Róka. A zenei háttér éteri, ugyanakkor játékos megszólalásának köszönhetően egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak. A dalszövegek lélekhez szólóak, és az énekesnő lágy alt tónusai pedig kiválóan idézik meg a nagy klasszikus világát.