Kedvelj minket a Facebookon!

ÖRÖKSÉG – ÚJ VIDEOKLIP ÉS EGY KÜLÖNLEGES KONCERT

 

Jó hír a modern folk-rock kedvelőinek, hogy az idén hatodik születésnapját ünneplő Örökség zenekar a nagy sikerű karácsonyi koncert után egy új videóval lepte meg kedvelőit. A Kívánd azt egy remek, vidám hangvételű motivációs dal, amelyhez egy pörgős, modern szöveges klip készült.

Az egyedi hangvételű formáció azonban nemcsak ezt kívánja rajongóinak átnyújtani, hanem mindegy évadnyitóként egy különleges koncertre hívja rajongóit és mindenki mást, aki szereti a magyar népzenei motívumokkal átszőtt rockzenét. Február 11-én, szombaton este 8 órától a ShowBarlang színpadán egy igazi meglepetés várja a közönséget, az Örökség mellett vendégzenekarként fellép a Kormorán Memory Band. A formáció tagjai között hallhatjuk és láthatjuk Jenei Szilvesztert, Margit Józsefet, akik a nyolcvanas és kilencvenes évek Kormoránjának meghatározó alakjai voltak, és olyan dalok fűződnek nevükhöz, mint a Zöld szemű Rózsa, a Három határ és a Magyar Rapszódia. Továbbá ezen az estén a billentyűk mögött ifj. Herrer Pál lesz hallható, aki számos európai turnén, és a Kormorán holland koncertlemezén is közreműködött.

Kép forrása: az esemény Facebook oldala

 

Géczi Erika és Jelinek Zsu, az Örökség énekesnői is nagyon készülnek már az eseményre.

„A Showbarlang szervezői kérték, hogy hívjunk még egy zenekart és mi a Komorán Memory Bandre gondoltunk. Olyan zenekarban gondolkoztunk, akik hasonló szellemiséget, gondolat- és érzésvilágot képviselnek, mint mi, így esett rájuk a választásunk. Egy tőről fakadunk, és a történetük is sokban hasonít a miénkhez. Ezt az estét úgy építettük fel, hogy egymás után lépünk színpadra, ki-ki a saját programjával. Mi inkább az Örökség dalokra helyezzük a hangsúlyt, így nem valószínű, hogy a közönség kétszer fogja ugyanazt a dalt hallani. A műsort még egyeztetjük, így lehetséges, hogy néhány régi Kormorán dalt közösen fogunk előadni.” - mondja Erika.

Jelinek Zsu hozzáteszi: „Ez lesz az évadnyitó koncertünk, amire nagyon készül a zenekar, hiszen jó lesz a két hónapos pihenő után ismét a színpadon állni. A Kormorán Memory Band egy remek zenekar, akik nagyszerűen hozzák a régi kormorános hangulatot. Ez pedig lehetőséget ad nekünk arra, hogy saját dalainkat játsszuk, így mind a régi Kormoránosok, mind pedig az Örökséget kedvelők biztosan jól fogják érezni magukat. A helyszín egy igazi rockkocsma, ahol minden bizonnyal remek hangulat lesz, így sok szeretettel várunk mindenkit!”

Jenei Szilveszter, a Kormorán Memory Band gitárosa-énekese a következőket árulta el az estéről: „A mi alapvető "ars poeticánk" a hagyományőrzés - Kormorán módra. Azokat a számokat játsszuk, amit az Örökség bizonyára nem fog: az első Kormorán albumról a legismertebbeket, - ez a Folk & Roll -valamint az angol nyelvű albumunkról (CrossTalks) egy párat, és még néhány különlegességre is lehet számítani. Ezen az estén a billentyűk mögött ifj. Herrer Pál lesz hallható, aki számos európai turnén, és a Kormorán holland koncertlemezén is közreműködött.”

A HELYSZÍN: ShowBarlang,  1095 Budapest, Soroksári út 58.
Villamos: 1, 2, 24, 51
Busz: 23, 54, 55, 103, 179
Éjszakai: 901, 937, 918, 979, 923 (ez a telep előtt áll meg, keresztülmegy a belvároson: körút stb.)
Hév: H6, H7 (csepeli és ráckevei)

A klub megközelítése: a Művészetek Palotájával szembeni park mögött van a Vágóhíd főbejárata, azon belül egyenesen a nagy toronyig kell menni és már látod is az aljában a ShowBarlangot!

Kapunyitás: 19:00
Kezdés 20:00
Belépő: 2000/2500 Ft
Elővételes jegyek a Ticketportal Hungary rendszerében kaphatóak: http://www.ticketportal.hu/event.aspx?ID=48160

A rendezvény Facebook oldala itt érhető el.