2024-11-13 19:08
Jelenleg online: 3 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Friss tavaszi szendvicskrémekkel
Ó, ez a tavasz úgy rohan át felettünk, nem tudok lépést tartani vele!
Most igazán nehéz tartanom magam ahhoz az elképzelésemhez, hogy a receptjeim mindig aktuálisak legyenek, mindig éppen termő, érő, kapható alapanyagokat mutassak.
Mire ezek a sorok hozzátok érnek, már régen elvirágoztak az ibolyák!
Szerencsére hónapos retek még kapható, és sok más ehető virág is nyílik: mini árvácska, százszorszép, rózsaszirom.
Ne gondold, hogy kosárszám kellene belőlük, néhány szem is elég ezekből a lágy, finom ízekből.
Gyönyörűség a szemnek is, hát nem igaz?
Ha tetszik, egész nyáron díszíthettek velük, nem csak szendvicseket, hanem salátát, limonádét, tortát, desszerteket.
Az ehető virágok nem csak szépek, de ráadásul minden diétába beleillenek :)
Hozzávalók:
1. Hónaposretek krém:
3-4 db piros retek
2 evőkanál 20%-os sűrű tejföl
50-80 g reszelt sajt, füstölt is legyen benne
1-2 evőkanál feta sajt
só, bors
2. Zöldfűszeres túrókrém:
250 g túró
4-5 evőkanál 20%-os sűrű tejföl
só
1 evőkanál zöldfűszer ízlés és lehetőség szerint:
petrezselyem, menta, zsálya, citromfű, bazsalikom, csalán, turbolya, medvehagyma, snidling stb.
Elkészítés:
1. A retket megreszelem, a zöldfűszereket apróra vágom, a sajtot lereszelem, a túrót villával áttöröm.
2. A hozzávalókat összekeverve, ízesítve kész is a két friss tavaszi szendvicskrém.
3. Tapasztalat: a túrókrém pár napig elvan a hűtőben, a retek a krémben levet enged, így ebből kisebb mennyiséget adtam meg, ami egyszerre elfogy.
+ 1 ötlet:
További szendvicskrémeket itt találsz:
tavaszi pesztó a retek leveléből
és hamarosan itt az ajvar szezonja is!
A Finom & nőies már a Facebookon is!
Gyere Te is, a Tavaszról olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)