Kedvelj minket a Facebookon!

RÓZSA GYURI 60 - KONCERTPROMO

Egy különleges és megismételhetetlen koncertre kerül sor 2024. április 5-én, pénteken este fél héttől a Zuglói Civil házban. Rózsa Gyuri gitáros és dalszerző idén lesz 60 éves, és ebből az alkalomból egy olyan jubileumi koncerttel készül, amelyen az elmúlt évtizedek óta tartó pályaképét kívánja megidézni múltbeli és jelenkori zenésztársai segítségével.

Rózsa Gyuri jelenleg Géczi Erika szerzőtársa és az énekesnő zenekarának oszlopos tagja, emellett az EMP4 formációban is játszik Mülhauser Martinával és Lenkefi Istvánnal. De rajtuk kívül olyan neves zenészekkel is dolgozott még, mint Mogyoró Kornél, Szappanos Gyuri, Láposi Farkas és Bódi László Cipő(). Ugyanakkor fontos azt is említeni, hogy a gitáros-dalszerző tíz évig zenélt a Group Caribbean formációban a zseniális Kerekes Ali vezetésével, és emellett fontos része az életműnek még a Dévai-Rózsa Duó is, amelyben Gyuri instrumentális zenét játszik Dévai Gyöngyi fuvolistával.

Már fiatal koromban gitáros akartam lenni. 11-12 éves koromban saját magam kezdtem a hangszeren tanulni, és néhány évvel később, 17 éves koromban már zenekarban játszottam. Hogy miért is? Mert magával ragadott az a világ, amely a The Beatles, Jimi Hendrix és a Led Zeppelin zenéiből áradt felém; a gitárjáték, az improvizáció, a zenei háttér és a hangulat. Néhány évvel később új szerelem érkezett az életembe, és ez pedig nem volt más, mint a dzsessz. Felvételt nyertem a Zeneművészeti Főiskolára, amit aztán félbe is hagytam, mert rájöttem, hogy ez nem az én utam. Ami azonban mai napig kitölti az életemet, az a dalszerzés és a gitározás. A koncertek mellett nagy vágyam az, hogy minél tovább a pályán maradhassak, valamint dalaimmal és gitárjátékommal sok örömet szerezhessek hallgatóságomnak.

A RÓZSA GYURI 60 Jubileumi koncerten olyan művészek lépnek színpadra többek között, mint Szilvásy Anna, Dévai Gyöngyi, Mülhauser Martina, Vajdovich Árpi, Bálint Balázs, Lenkefi István, Kerekes Attila, Kerekes Ali, Fazekas András és Nagy Ádám.  

Gyuri kedves, közvetlen, ugyanakkor szuggesszív személyiségével egy olyan érdekes zenei mélymerülésre hívja a közönséget a meghívott vendégek társaságában, amelyben a dzsessz, a rock, a latin és a blues stílusok közötti barangolás során egy különleges, sokszínű és egyedi szerzői pályakép íve bontakozik majd ki.

A koncert időpontja: 2024. Április 5. Péntek,18.30 

A koncert pontos helyszíne: ZUGLÓI CIVIL HÁZ (1144 Bp. Csertő park 12.) 

A fellépő művészek: Szilvásy Anna, Dévai Gyöngyi, Mülhauser Martina, Vajdovich Árpi, Bálint Balázs, Lenkefi István, Kerekes Attila, Kerekes Ali, Fazekas Andris, Nagy Ádám.

Belépőjegy felnőtteknek: 4000 Ft.  Diákjegy: 2000Ft

A koncert hossza: 1,5 - 2 óra, szünettel.

 

További információ: rozsagyorgy01@gmail.com

A koncert előtt és a szünetben büfé fog üzemelni.