Kedvelj minket a Facebookon!

GYEREKEK MONDTÁK A FARSANGRÓL

 

Peti - 2. osztály

A farsang nagyon vicces szokott lenni. Fánkot is kapunk, és macinak öltözünk. A Réka tavaly hógolyónak öltözött. Hatalmas hó volt, csúszott az út, hazafelé elesett az apukám. Azt mondta, hogy a francba kívánja az egész farsangot fánkostul, mindenestül. Pedig szerintem nagyon jó volt.

Zsófi - 1. osztály

A tesóm halálfejnek öltözik, én Piroskának. Szeretem a farsangot. Gergővel fogok táncolni, ő lesz a férjem. Tavaly az óvodában Zsoltit akartam, de "elváltam" tőle, mert azt mondta, hogy mutassam meg a bugyimat.

Petra - 3. osztály

Nem öltözök be semminek. Viszont egy csomó süteményt fogok enni, és viszünk is haza. Legalább anyukámnak nem kell sütni. Úgyse nagyon tud. Azt mondta az apukám, öltözzek boszorkánynak, mert a seprű magától felszáll velem. De én nem öltözök be semminek. Azért várom a farsangot.

 

Kitti - 4. osztály

Jaj, nagyon szeretem a farsangot! Mindenki vicces, jókedvű, minden olyan mókás! Tavaly én tükörtojásnak öltöztem, az idén hirdetőoszlop leszek. Egy rakás fánkot fogok enni, itt van a legfinomabb fánk a világon!

Zolika - 1. osztály

Nagyon várom már a farsangot! Tavaly a tombolába hoztam egy kék pöttyös labdát, és nyertem egy zöld pöttyös labdát. Nagyon vicces volt. És én pont labdának öltöztem. De nem nyertem semmit. Azt mondta az anyukám biztosan azért nem, mert igazságtalan volt a zsűri. Szerintem is az volt, mert én tetszettem magamnak a legjobban.

Eszterke - 4. osztály

Rosszul sikerült a matek dolim, azt mondta az anyukám, ha nem javítom ki, nem jövünk el a farsangra. Pedig én azt úgy, de úgy imádom! Ott lesz Gábor is, akibe szerelmes vagyok. Már egyszer kaptam tőle egy szál rózsát is. Ki kell javítanom a matekot!

Csabi - 2. osztály

Az idén horgász leszek a farsangon! Az apukámmal mindig járunk horgászni a Balatonon, azért öltözök annak. Kapok zsebpénzt is, veszek rajta zsákbamacskát. Az anyukám szerint csupa szemetet tesznek bele, a tanító nénim azt mondta, hogy azt tesznek a zsákba macskába, amiket mi hozunk. Szerintem nagyon jó dolgokat lehet nyerni!

 

Zoli - 2. osztály

Én már nagyon várom a farsangot! Pont akkor jön haza az apukám a kamionnal külföldről. Már régóta nincs itthon. Hallottam, hogy azt mondta a telefonba az anyukámnak, hogy csak küldjenek el engem a farsangra, neki egészen más terve van az anyukámmal. De remélem, csak egy jó jelmezt hoz neki, és majd utánam jönnek.

Peti - 3. osztály

Tavaly az apukám jól berúgott a büfében. Az anyukám nem tudta onnan kicsalni, én meg inkább táncoltam. Azt mondta az anyukám, fel kellene robbantani az egész büfét. De az idén nem fognak sört árulni. Lehet, hogy akkor el sem jön az apukám, én a mamámmal megyek, és zsiráfnak öltözök. Azért zsiráfnak, mert a Tomitól kaptunk egy zsiráfjelmezt, és azt mondta az anyukám, hogy nem csinál másikat, jó lesz az.

Ádám - 4. osztály

Azért is szeretem a farsangot, mert elbúcsúztatjuk a telet. Talán megijed majd az én jelmezemtől, és tényleg elmegy. Nálunk nagyon jó szokott lenni a farsang. Imádom az egészet!!

Réka - 1. osztály

Azt mondta a tanító nénim, azért van farsang, hogy mi jól érezzük magunkat. Az anya meg csak döstörög mindig, az apukám szerint neki nem is kell beöltöznie, úgy is ő lesz ott a boszorkány.

Gabika - 1. osztály

Én süni leszek. De nem szúrok meg senkit, és ha végigmentünk a hosszú asztalon, levetem a jelmezemet, hogy tudjak táncolni is. Mert abban nem lehet. Azt mondta az apukám, nem azért dolgozik annyit, hogy ott el...szórjam  - de ő nem így mondta, hanem csúnyábban -  a pénzt minden marhaságra.

Képek: Pixabay 1, 2, 3