Kedvelj minket a Facebookon!

CÉLÁLLOMÁS: BOLDOGSÁG - VAN VÁLASZTÁSOD!

 

Tom G. Stevens, a You Can Choose To Be Happy (Választhatod azt, hogy boldog vagy) című könyv szerzője szerint az életünk olyan, mint egy utazás. Stevens célállomása a Boldogság. Te hova szeretnél eljutni? Az én célom az, hogy boldog legyek, miközben minél több embert azzá teszek. Ha te is a boldogságot választod, tarts velem!

 

Számtalan útvonalon haladhatunk a Boldogság felé. Utunk során sok helyet meglátogatunk, van, ahol jól érezzük magunkat, és van, ahonnan alig várjuk, hogy mielőbb távozzunk. Stevens életfelfogása szerint azért vagyunk itt, hogy tanuljunk és fejlődjünk, és a lehető legboldogabbak legyünk. Felmerülhet benned a kérdés

Hogyan legyek boldog, ha ennyi problémával kell szembenéznem?

Stevens elárulja neked: körülményeinktől függetlenül bármely szituációban boldognak érezhetjük magunkat, bárhol és bármikor. Mindig van út a boldogsághoz, soha sem vagyunk reménytelen helyzetben. Az az oka a depressziónak, a kilátástalanság érzésének és a tehetetlenségnek, hogy nem vagyunk képesek felülemelkedni a problémákon, és utat találni a Boldogság felé.

Mondd magadnak: "Nem számít, mennyire kilátástalan a helyzet, mindig találok módot arra, hogy jól érezzem magamat. Van választásom." Stevens szerint azt kell megértenünk, hogy mindig van választásunk.

Ha eldöntjük azt, hogy képesek vagyunk megtalálni az utat a Boldogság felé, az elhatározás reményt ad nekünk, és új, kreatív nézőpontból tudjuk szemlélni a saját helyzetünket. Keresd a boldogságot, és meg fogod találni azt - a kijelentés önbeteljesítő jóslatként működhet. Megtalálhatod a módját annak, hogyan érezheted jól magadat a bőrödben. Még az elkeserítő külső körülmények között is fellelhetjük a belső boldogságot, akár úgy, hogy megcsodáljuk a természet szépségeit, vagy élvezünk egy számunkra kedves zenét.

 

Negatív tapasztalat: lehetőség a fejlődésre? - Avagy ami nem öl meg, erősebbé tesz.

 

A negatív tapasztalatok lehetőséget adnak a fejlődésre. Néha mindenki szorong, depressziós vagy mérges. Ezek természetes érzések, azt jelzik, hogy valahol belül kizökkentünk a harmóniából.

Mintegy válaszreakcióként működve felhívják a figyelmünket arra, hogy a jelenlegi megközelítés nem működik jól, és egy új gondolkodásmódot kell elsajátítanunk, vagy egy új utat kell keresnünk a Boldogság felé. Nagyon sok helyen olvashatunk a félig üres, félig teli pohár hasonlatáról. Ha leteszünk az asztalra egy fél pohár vizet, mit látsz? Félig üres vagy félig tele?

Kétféleképpen állhatunk hozzá: mondhatjuk azt, hogy már csak a fele van meg a víznek, vagyis a pohár félig üres, és tekinthetünk rá úgy is, hogy még félig tele van.

Tehát egy helyzet szemlélésére két utat választhatunk. Ha egy kihívással nézünk szembe, igyekezzünk a pozitív megközelítéssel hozzáállni. Csak akkor lehetünk boldogok, ha eldöntjük, hogy azok szeretnénk lenni, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az utat megtaláljuk.

Folytatjuk: SE VELE, SE NÉLKÜLE SZERELEM

Ajánlott cikkek: A kreativitás a kulcs a sikerhez; Mi a boldogság és hol található?

Felhasznált és ajánlott irodalom:
Tom G. Stevens PhD: You Can Choose To Be Happy: "Rise Above” Anxiety, Anger, and Depression
Képek forrása: 1 ; 2 ; 3 (módosított) ; 4