Kedvelj minket a Facebookon!

Hajdrik József: A boldogság mágiája

Hajdrik József, poéta

 

Boldog csak az tud lenni, aki nem boldogtalan! A boldogságot pénzért nem lehet megvenni! A boldogság, boldogságot fakaszt! Vigyázzunk mert a boldogtalanságunk a környezetünkre is átrezeg! Ne őrizgessünk negatív érzelmeket. Engedjük el testi, lelki fájdalmainkat. Mások keresztjét ne cipeljük csupán karitatív elgondolásból. Ha nem mi kaptuk, miért terhelnénk magunkat vele?! Mondogassuk magunkban: Nem vagyok Teréz anya! Persze a férjezett, és gyermekes anyák, akiket ráadásul Teréziának hívnak, ők nyugodtan mondhatják: Teréz anya vagyok! Gyújtsuk meg az asztalon lévő aranyszínű gyertyánkat. Ne bosszankodjunk azért, hogy a semmibe-vész a legszebb, legdrágább gyertyánk. Meditáljuk össze magunkat, - a tűzbe nézve, miként lehetünk boldogok, ha most odavész ötszáz forint értékű gyertyánk? Ahány ember, annyiféle boldogság létezik! A boldogságot megjeleníthetjük életünkben úgy is, hogy veszünk egy madarat, és befestjük kék színűre!(Ő lesz a boldogság kék madara!) Amennyiben papagájt vásárolunk, feltehetően kevesebb festékkel is megússzuk. Ezután színleljünk boldog szeretőt! Valljuk be, hogy a boldogságtól ordítani tudnánk! Arról nem beszélve, hogy aki boldog akar lenni, pokolra kell annak menni! Innen már egyenes az út a Mennyországba! Hisz a boldogtalanság magába hordozza a boldogságot! A boldogtalanság leghatásosabb gyógyszere a nevetés! Mosolyogjunk mindenkire, ha kell, ha nem! A mosoly nem kerül pénzbe, csak a gyógykezelésünk, amit elkérnek hozzátartozóinktól a pszichiátrián. Mindenkinek kényszer-kezelésre van szüksége, aki az éjjeliben, vagy a nappaliban minden ok nélkül vigyorog! Télen óvatosan mosolyogjunk, mert könnyen ráfagy a vigyor az arcunkra! A boldognak akkor mondhatjuk magunkat, ha nincs bennünk félelem, aggódás, gond, ijedtség, pánik, harag, gyűlölet, kétség, hitetlenség, bizalom hiány, levertség-érzete, lelki sérülékenység, szűklátókörűség, halálfélelem, közöny! Ellenben van bennünk megbocsátás, és feltétel nélküli szeretet! A gyűlölet bomlaszt, a szeretet épít! A nevetés jó hatással van cselekedeteinkre! Egy hindu jógi 77 évi meditálás után rájött, hogy a világ valamennyi problémájára a kettő közül, valamelyik tutira igaz: Vagy van megoldás a problémánkra, vagy nincs! Ha nincs, ne foglalkozzunk vele többé, ha pedig van, úgyis megoldódik önmagától minden!” Hogy miért kellett ezen 77 évet gondolkodnia az indiai bölcsnek, azt én sem tudhatOUM! Egy a lényeg, kezdjünk el korcsolyázni, a tó vize meg majd befagy magától!

 

A boldogság forrása a képzelőerőnkből és beszédünkből ered. Képzeljük el, életünk dackorszakát, amikor mindenre azt mondtuk: „Akarom, tudom!” Ezzel a cselekedettel rákényszeríttettük akaratunkat környezetünkre, mert akaratlanul is kivertük a hisztit. De legalább az volt, amit mi akartunk, – vagy nem volt sehogy! És most képzeljük el, mit várhatunk attól a naptól, amelyiket ilyen gondolatokkal kezdünk: „Melyik stukkó esik ma a fejünkre a Polgármesteri Hivatal homlokzatáról?!”

Fordítsunk hát, hátat pesszimizmusunknak! Bár, tudjuk: „A baj olyan, mint a rendőr, - nem jár egyedül!” Tekintsünk úgy mindenre, hogy a legjobbat lássuk benne. Amikor majd egyszer jobblétre szenderülünk, ne az lebegjen szemünk előtt, milyen olcsó urnába helyeztek bennünket?! Inkább mi lebegjünk visszajáró kísértetként a fukar családtagjaink szemei előtt, amiért egy csöpp könnyet sem ejtettek érettünk. Inkább mosolyogtak csak, hogy boldognak látszódjanak!

Végezetül elmondanám: „Soha ne aggodalmaskodjunk! Minden napnak meg van a maga baja!” Mondjuk meg őszintén, miért fecsérelnénk el, energiánkat a jövőbéli dolgokra, amikor azt még meg is kellene érnünk!

Ha magadévá teszed eme tanítást, meglásd, holnaptól neked is könnyebb lesz az élet! Teljes orvosi ellátás, ingyen gyógyszer, heti kétszeri tiszta ágynemű, kalória táblázat szerinti étkezés!

Ami a legfontosabb szabadítsuk fel képzelőerőnket, és vetítsük ki magunkból boldogság tudatunkat! A dél-amerikai indiánok sámánjai például előre elképzelték magukat egészségesnek, gazdagnak, boldognak, valamint hosszú-életűnek! Aztán jöttek a telepesek! Megbetegítették őket, elvették minden vagyonukat, a boldog házasságukba belerondítottak, és az ellenállást tanúsító személyeket lelövöldözték! Erre mondjuk mi, a bölcsek:- "Ilyen az élet!