Kedvelj minket a Facebookon!

EGY MASSZŐR NYÍLT LEVELE

 

Kedves Mindenki!

Annak ellenére, hogy nehéz és bizonytalan időket élünk, és nem látjuk előre azt, mikor kerül minden vissza a régi kerékvágásba, úgy gondolom, hogy nem szabad elfeledkeznünk azokról sem, akik minden nap - a megfertőződés kockázatát vállalva - a frontvonalban harcolnak azért, hogy minél többen gyógyuljanak meg. Orvosainkat, ápolóinkat és további egészségügyi dolgozóinkat nagy tisztelet illeti, hogy ahelyett, hogy feladnák, újult erővel állnak ki a vírus ellen az emberélet megmentésért, a koronavírus leküldéséért.

Az egyik legjobb gyerekkori barátnőm, Kis Zoltánné Maja; ő már több éve ápolónőként dolgozik a PTE Klinikai Központ 400 Ágyas Klinikáján Pécsen, azonban a jelenlegi helyzet miatt a Megyei Kórházba helyezték át, ahol az intenzív osztályon van a koronavírusos betegekkel. Nekem ő a példaképem, mert megmutatta nekem, hogy kitartással és kemény munkával bármi elérhető.

Masszőrként és magánemberként azt gondolom, hogy legnagyobb kincsünk az egészség, és teljes mértékben átérzem azt, hogy mennyire sokat tesznek meg egészségügyi dolgozóink azért, hogy ennek a helyzetnek minél hamarabb vége legyen. További örömömre szolgál az is, hogy ezekben a vészterhes napokban hogyan fognak össze az emberek egymással, és hány felajánlás érkezik orvosaink és nővéreink felé, hogy könnyítsenek a helyzetükön.

Ebben én is szeretnék részt venni, így felajánlok 6 ingyen masszázskupont a PTE Klinikai Központ 400 Ágyas Klinikájának orvosai és nővérei részére a veszélyhelyzet elmúlása után, hogy így fejezhessem ki hálámat és nagyrabecsülésemet azok felé, akik mindennap csatába indulnak értünk, és vigyáznak ránk, hogy ne essen bajunk.

Nem szabad csüggednünk és utat engednünk a félelemnek. Inkább gondolkozzunk el, hogyan tudjuk ebből a helyzetből a lehető legtöbbet kihozni; kezdjünk bele valami teljesen újba, legyünk kreatívak, és töltsünk több időt egy háztartásban élő szeretteinkkel, merjünk nekik kimondani azt, hogy „szeretlek!”, mert ez az, ami igazán számít az egészségünk mellett. 

Figyeljünk oda picit magunkra, és szeretteinkre ezekben a napokban; legyünk felelősségteljesek, segítőkészek és figyelmesek,  mert ezekkel sokkal könnyebb lesz átvészelni ezeket a heteket, hónapokat, és  így minden rendben lesz.

2020. áprilisában,

Tóthné Eszter