Kedvelj minket a Facebookon!

A TUMAG CSAPATA BEMUTATKOZIK

 

Mi, A Tudatos Magazin szerkesztőségének a tagjai, egyetértünk abban, hogy a tudatosság azt jelenti, hogy nem reflexszerűen működő bábokként éljük az életünket, akiket a reklámok, a televízió, az internet és egyéb információs források manipulálnak, hanem törekszünk minél több átélt tapasztalatot szerezni mindenről. Ezen tudás birtokában igyekszünk felelősségteljesen cselekedni és viselkedni. Tehát, mi magunk döntjük el, hogy mi az, amire szükségünk van, és mi az, amire nem; mi az, ami helyes, és mi az, ami nem.

Tudatosnak lenni azt is jelenti, hogy tudjuk azt, hogy mindennek, amit teszünk, mondunk vagy gondolunk, következményei vannak, amelyek kihathatnak másokra, és így befolyással lehetnek az emberiség, a Földünk életére. Hiszünk abban, hogy felelősek vagyunk nemcsak magunkért és embertársainkért, hanem a bolygónkért és annak valamennyi élőlényéért. Éppen ezért magazinunk támogatja az állat-, növény- és természetvédelmet, valamint a kulturális értékeink megőrzését és továbbadását a következő generációk számára.

A tudatos magatartás minden ember hasznára válik; ez az, amivel segíteni tudunk magunknak és másoknak. Születésünkkor nem kapunk „használati útmutatást” önmagunkhoz. Sajnos, nem mindannyiunknak sikerül megtalálnunk az utat ahhoz, hogy helyesen éljünk, miközben megvalósítjuk az álmainkat és a célkitűzéseinket. Sokan szinte öntudatlan állapotban hagyják magukat sodródni az eseményekkel.

Gyermekkorunkban megtanulunk járni, beszélni, és elsajátítjuk az alapvető viselkedési mintákat a családunktól, ismereteinket pedig a tanárainktól és a környezetünktől fokozatosan bővítjük. Az, hogy hogyan éljünk boldog, kiegyensúlyozott, egészséges és sikeres életet, megtanulható, ha elkötelezzük magunkat amellett, hogy tanulni szeretnénk. A fizikai világról szerzett ismeretek mellett szükség van a lelki, szellemi működésünkről szerzett tudásra is. Ez azonban önmagában nem helyettesíti a cselekvést és az átélt tapasztalatokat.

Tudatossá kell tennünk a cselekvéseinket és a döntéseinket, hogy ne csak tudattalanul reagáló bábok legyünk, hanem a saját sorsunk urai. Tudjuk azt, hogy mit akarunk, és hogyan érhetjük el. A legfontosabb a szándék, amellyel ezt az egész folyamatot elindíthatjuk. Hiszünk abban, hogy mindannyian arra születtünk, hogy boldogok legyünk, és saját magunk irányítsuk a gondolatainkat önálló véleményt kialakítva a világ dolgairól, amelyek szerint felelősségünk tudatában cselekedhetünk.

Íróink: Impresszum

 

A Tudatos Magazin Csapata

Kövess minket a facebook-on: https://www.facebook.com/tumag.hu/

 

A csoportképeket Blaskó Tina készítette.