Kedvelj minket a Facebookon!

SZALVÉTAGYŰRŰK KÉSZÍTÉSE SELYEMSZALAGBÓL

 

Nagyon könnyű, de kissé időigényes kisrózsákat készíteni selyemszalagból. Az alábbi kreációhoz még különösebb varrótehetség sem szükséges, hiszen a varrást szépen el tudjuk tüntetni, így nem is látszik. Egy, a képen látható kisrózsa elkészítése nekem 20-23 percet szokott igénybe venni, a hozzá tartozó levél és gyűrű elkészítésével együtt. Azért írom azt, hogy „szokott”, mert eddig körülbelül 150-et készítettem már belőle: Az esküvőnk alkalmából több mint 100 darabot, illetve néhány szerettemnek is egy-egy szettet. Igyekeztem a gyorsasági rekordomat fejleszteni, de nem sikerült. Megpróbálhatod, ha nem vagy annyira precíz, aki túl akar „biztosítani” mindent, akkor talán sikerül gyorsabban elkészítened :)

 

Ha csak 6-8 terítékre valót készítesz belőle, akkor néhány óra alatt végzel is az összes „művelettel”. Kedves, saját készítésű ajándékot hozhatsz létre különösebb kézügyesség vagy pénzösszeg befektetése nélkül. Csupán egy kis időre van szükséged hozzá.

Hozzávalók:

Selyemszalagok: szélesebb selyemszalag (a kívánt színben) a rózsafejeknek (attól függően, mennyire „nyíló” rózsát szeretnél, min. 20 cm hosszúság kell egy fejhez, szerintem). Zöld selyemszalag a levélnek.

Olló, tű, cérna (én egy sötétebb színt választottam, hogy a fényképezésnél jobban látsszon)

Képgalériák: Kattints a képekre, hogy a teljes képet láthasd!

A rózsa elkészítésének mindössze annyi a titka, hogy a hosszú, széles selyemszalagot először félbe hajtjuk (a fényes fele legyen kívül), majd az egyik végén kissé behajtjuk a foszlós résznél, kicsit odavarrjuk alul, majd az egészet elkezdjük befelé hajtogatni. Hajtogatás, varrás-rögzítés. Közben úgy hajtjuk, hogy nyíló rózsa forma bontakozzon ki. Rá fogunk jönni, miközben csináljuk, mennyire egyszerű :)

A rózsafejeket sokféleképpen felhasználhatjuk. Ha szalvétagyűrűt szeretnénk, akkor készítsünk hozzá zöld selyemgyűrűt levéllel, például a képen látható, egyszerű módon.

Ha tetszett a selyemszalagokból történő alkotás, akkor csak a fantáziád szab határt annak, milyet készítesz. Én, többek között, az alábbiakat is megalkottam: