2024-11-13 18:55
Jelenleg online: 2 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Ünnepek utáni pihenőkúra
Véget ért az ünnepi eszem-iszom sorozat, már a maradékok is elfogytak, itt az ideje a könnyű, kímélő ételeknek!
Így január elején semmire sem vágyom jobban, mint egyszerű levesekre, ami igazi pihentető wellness a gyomornak :)
Kezdjünk egy mindenmentes változattal, sem tejszín, sem liszt nincs benne, sűrűségét az izgalmasan összeválogatott zöldségek adják, tetejére pedig pirítós helyett magvak és sült kelkáposzta kerül.
Hozzávalók 4 személyre:
1 póréhagyma
1 cikk kelkáposzta
3-4 szem krumpli
só, bors
1 csipet őrölt kömény
1 csipet majoranna
kis csokor petrezselyem, ha tettél el velem, annak most jó hasznát veszed :)
Tetejére:
lenmag, szezámmag, napraforgómag ízlés szerint
Elkészítés:
1. A krumplit meghámozom, a póré külső levelét lehántom. A kelkáposzta 3-4 külső levelét félreteszem.
2. Mindent feldarabolok, és felteszem főni, annyi vízzel, ami 1-2 ujjnyira ellepi.
3. Sóval, borssal, majorannával és köménnyel ízesítem, a kömény a kelkáposzta hűséges kísérője, puffadás elleni jó barátja.
4. Míg a leves fő, elkészítem a kelkáposzta chipszet. A félretett leveleket kockákra vágom. Nagyobb serpenyőben pici olajat forrósítok, a leveleket rádobom, rázogatva megpirítom. Gyorsan kész, előre odakészítem a szűrőkanalat, tálat, amibe kiszedhetem.
5. Mikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítem, ha kell, pici vízzel beállítom a sűrűségét.
6. Tálaláskor a kelkáposzta chipsszel, aprított petrezselyemmel és vegyes magvakkal szórom meg.
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)