Kedvelj minket a Facebookon!

A KIS HERCEG ÉLETRE KEL - BARCSIK VALI KONCERTJE

 

A kilencvenes években, amikor a zenei piac színpadára a nagy nyugati kiadók léptek, volt egy kazetta, amely mindenféle promóció és reklám nélkül lett nagyon sikeres és azóta is sokan emlékeznek rá. A Napoleon Boulevard megszűnését követően a zenekar második korszakának ikonikus alakja, Barcsik Vali Saint-Exupéry A Kis Herceg című művét ültette át zenei közegbe.

Sajnos a kiadványt egy idő után nem lehetett kapni, pedig több évtizedig többen fordultak a zeneszerző-énekesnőhöz azzal a kéréssel, hogy legyenek ismét elérhetőek a dalok. Barcsik Vali egy idő után "beadta a derekát", és a régi felvételeket átdolgozva és áthangszerelve, valamint újabbakkal kiegészítve jelentette meg albumát 2016 őszén egy különleges CD/DVD kiadvány formájában, amelyhez a világhírű Cakó Ferenc készített homokanimációkat.

Majdnem egy éves csend után indul útjára A Kis Herceg koncertsorozat, amelynek első állomása november 19-én vasárnap délelőtt a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ lesz.

A zeneszerző-énekesnő, aki nevéhez a Legyetek jók, ha tudtok mellett a Komáromi Magyar Lovas Színház több nagysikerű darabja is kötődik, így készül az első igazi előadásra:

„Nagyon kíváncsian és izgalommal várom, hogy találkozzak a közönséggel! Talán kissé közhelyesnek tűnhet, de erre a produkcióra igazán jellemző, hogy minden korosztályhoz szól. A zene hangulatát tökéletesen egészítik, emelik  ki a Cakó Ferenc által megkomponált homokanimációs vetítések. Két zenészbarátommal, Tost-Nagy Péterrel és Éber Tamással sok szeretettel várunk mindenkit, aki egy különleges, nem hivalkodó, meghitt koncert részese szeretne lenni.”

Fotó: Szűcs Mátyás

Annak ellenére, hogy Barcsik Vali zeneszerzői kvalitásai ellenére igyekszik a legnagyobb szerénységgel és alázattal dolgozni, A Kis Hercegről örömmel és büszkeséggel beszél.

„Úgy érzem, végre elnyerték ezek a dalok azt a formát, amilyennek megálmodtam őket, és nagy örömöt jelentenek nekem a zenehallgatók visszajelzései. A koncertről még annyit szeretnék elmondani, hogy korosztálytól függetlenül mindannyian várunk arra, hogy rátaláljunk az egyszerű igazságokra, amelyeket gyermekkorunkban megismerhettünk, majd az évek múlásával távolabb kerülve tőlük igyekszünk őket ismét megtalálni. Ebben az esetben egy csodálatos mesébe merülünk el, amelynek üzenetét a gyerekek ösztönösen érzik, számukra nem idegen ez a nyelv. A fölnőttekben megható érzéseket vált ki, hogy a zene által visszatalálhatnak gyermeki önmagukhoz. Bájos, tiszta, őszintén kedves - talán ezek a legjobb szavak, amelyekkel jellemezni lehet a közelgő koncertet.”

Jegyvásárlás:jegy.hu

Az esemény Facebook oldala itt érhető el

Barcsik Vali hivatalos weboldala: www.barcsikvali.hu