Kedvelj minket a Facebookon!

GYEREKEK MONDTÁK A KARÁCSONYRÓL...

A TUMAG 15. Adventi ablakában a gyerekeket kérdeztük a karácsonyról

 

A TUMAG – A Tudatos Magazin 15. Adventi ablakában a gyerekek véleményét kérdezte meg Blank Judit, tanítónő. Nektek mit jelent a karácsony?

 

III. osztályos Szandika:

Szeretem a karácsonyt, mert sok ajándékot kapok. Tavaly az apukám egy teflon tepsit vett az anyukámnak, hogy ne égesse le mindig a süteményt. Az anyukám pedig egy alsónadrágot vett az apukámnak. Piros betűkkel az volt ráírva, hogy "Gondjaim vannak, segíts!"

I. osztályos Tomi:

Karácsonykor az anya mindig beiglit süt. A nagymamám szerint rosszul csinálja. Szerintem meg jól. Az apa azt mondja, megőrül már a nőktől. Szerencsére még nem őrült meg. Biztos, csak úgy mondja. Azért a karácsonyfa alatt mindig imádkozunk, a nagymama pedig befalja a beigli felét.

IV. osztályos Gabika

Mindig minden a feje tetején áll nálunk. Mindenki ideges, mert mindenki szeretné, hogy jól sikerüljenek a dolgok. Estére lenyugszunk és minden megszépül. Sok ajándékot kap mindenki.

 

 

I. osztályos Regina

Az ajándékokat a Jézuska hozza. Pedig még csak akkor született. Hiszen az ő szülinapját ünnepeljük. Hogy tud máris ajándékot hozni? Meg még karácsonyfát is?

II. osztályos Zolika

A karácsony olyan, hogy akkor mindenki szeret mindenkit. És senki nem veszekszik. Csak a Nóri (kishúga) veszekszik velem, azért mert egy kicsit megcsíptem véletlenül. Mindig ezt csinálja. Azért hajtogattam neki is egy szép csákót.

IV. osztályos Heni

Szeretem a karácsonyt. Mindig eljön az apukám is, és ilyenkor olyan minden, mint régen, amikor még velünk volt. Anyu is nagyon kedves hozzá. Miért nem tudnak mindig ilyenek lenni?

 

 

III. osztályos Réka

Ez a legszebb ünnep. Sok ajándékot kapok mindig, és az apukám sem rúg be. Anya pedig békén hagyja. Különben tök jó fejek.

IV. osztályos Vanda

Mindig elmegyünk a templomba, imádkozunk és megköszönjük a Jézuskának, hogy megszületett és szeret bennünket. Én is nagyon szeretem őt, mert olyan jó szülőket adott nekem. Nálunk mindig nagyon szép a karácsony, még halászlé és sütemény is van.

II. osztályos Peti

Tavaly felborult a karácsonyfánk, pont amikor bementünk, hogy imádkozzunk. De apu felállította, anyu pedig elkezdett porszívózni. Aztán minden a helyére került, és kibontottuk az ajándékokat.

IV. osztályos Gabika

Nem szeretem a karácsonyt. Mindig szomorú vagyok, mert nincsenek szüleim. Különben már megszoktam, és tudom, hogy a tanító nénim nagyon szeret. Tőle mindig kapok ajándékot is.

A képek illusztrációk! Forrásaik: Pixabay 1, 2, 3