Kedvelj minket a Facebookon!

A SZIGETVÁRI TANÁRNŐ FUTÁSSAL SEGÍT

 

Manapság, amikor egyre nagyobb szerepet kap a  jótékonyság a társadalmi szerepvállalásban, jó azt látni, hogy egyre többen adják a nevüket nemes célokért. Lutz Éva, a szigetvári angol-informatika szakos tanárnő hosszú évek óta rója a kilométereket futócipőjében. Elmondása szerint hobbinak indult a futás, majd - ahogy egyre sikeresebben vette az akadályokat, az újabb pályákat – egy élethosszig tartó szerelemmé nőtte ki magát.

Az elmúlt években egyre több versenyen próbálta ki magát; több alkalommal indult a Telekom Vivicittá félmaratonján, a Barcs-Virovitica határfutáson (egy alkalommal korosztályos bronzérmet szerezve), 2015-ben Iványi Dalma szülővárosában, Mezőberényben rendezett futóversenyen 10 km-en (korosztályos első helyezett), két alkalommal a Misina csúcstámadáson és kétszer a Kékes Csúcsfutáson, valamint ugyancsak két alkalommal a Spar Budapest Maratonon. 2016-ban a futás mellett aktív szerepet vállalt a kisváros sportéletének felpezsdítésében. Április 24-én megszervezte a Zrínyi 1566 Emlékfutás nevű eseményt, ahol 100 futó 15,66 km lefutásával tisztelgett Szigetvár Hőseinek.

A nyári hónapokban több közösségi futást is szervezett szülővárosában (24 órás futás, éjszakai fáklyás futás, szőlőhegyi futás). 2016 tavaszától a FutaPécs nevű pécsi sportegyesület tagjaként több pécsi közösségi futáson is szerepelt. Annak ellenére, hogy a nyár végéhez ért, ebben az évben is vannak tervei. Szeptember 25-én, többek között az ő szervezésében kerül megrendezésre a Zrínyi 1566 Jótékonysági Futóverseny a Zrínyi Miklós Emlékév részeként, amelyre szeptember 21-ig lehet nevezni. A nevezők választhatják a félmaratont (21 km), illetve a hatodmaratont (6,6 km).

Éva nemcsak a szülővárosában tesz az egészséges életmódért és a mozgás öröméért, hanem a 31. SPAR Budapest Maratonon az Élménykülönítmény részeként, amelynek célja a súlyos beteg gyerekek táboroztatásának megsegítése – jótékony céllal áll rajthoz. A promócióban olvasva megtudhatjuk, hogy „A Bátor Tábor Alapítvány tizenöt éve foglalkozik daganatos és krónikusan beteg gyerekek és családtagjaik élményterápiás táboroztatásával. Évente közel 1000 táborozónak biztosít sikerélményekben és megerősítésben gazdag vidám programokat – olyan kalandokat, amiktől a gyerekek új erőre kapnak, erősödik az önbizalmuk és a gyógyulásukba vetett hitük. Márpedig a gyógyszerek mellett ezekre is nagyon nagy szükség van a felépüléshez."

A cél nemes, hiszen a gyerekeké a jövő. Aki szeretné Évától a futás egy kilométerét örökbe fogadni, az megteheti itt. Sok sikert kívánunk a versenyekhez, Kedves Kolléga!

Képek Forrása: Lutz Éva Képgyűjteménye