2024-10-08 18:10
Jelenleg online: 5 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
(majdnem) mindenmentes :)
Szinte nincs olyan család, baráti társaság és vendégség, ahol ne lenne különleges étrendet követő vagy életmódváltó. Speciálisan étkezni pedig sokféleképpen lehet ma. Az egyik ezt nem eszik, a másik azt, követni sem egyszerű a háziasszonynak :)
Nem csoda, ha megnőtt a kereslet a „mindenmentes” fogások iránt. A következő recept hús-, glutén-, cukor- és tojásmentes, növényi sajttal készítve pedig laktózmentes is.
Igazán sokoldalú darabja lesz a kínálatunknak: tálalhatjuk különleges köretként, de könnyű, meleg salátaként önálló étkezésnek is el lehet készíteni. Ha kiadósabbra vágyunk, kiegészíthetjük bulgurral vagy kölessel.
Hozzávalók:
1 cukkini
pár szem paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű - ami ezekből van éppen otthon :)
mozzarella
kevés kókuszolaj
rukkola
Elkészítés:
1. Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. (Egy-két adaghoz felesleges a sütőt befűteni, remekül megsül a minigrillben is!)
2. A megmosott cukkinit héjastól jó félcenti vastagra karikázom, majd besózom.
3. A paradicsomot apróra vágom, egy tálkában összekeverem a felaprított fokhagymával, só-borssal és a fűszerekkel.
4. Egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítok. A cukkinikarikákat egy papírtörlőn jobbról-balról leitatom, és a serpenyőben nagy lángon megpirítom mindkét oldalon. Figyelem! Maradjon roppanós, csak egy gyors kérget süssünk rá, maximum 1-1 perc sütés oldalanként.
5. A cukkinit sütőtálba vagy a grillrácsra szedem, ráhalmozom a paradicsom salsát a leve nélkül, végül a mozzarellával beborítom. Addig hagyom a forró sütőben vagy a minigrillben, míg a sajt megolvad.
6. Egy marék rukkolát tálra teszek, meglocsolom a paradicsom megmaradt levével, rárendeztem a cukkini falatokat, dobok rá egy tekerés borsot, egy-két pötty balzsamecet-krémet, és ebééééd :)
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)