Kedvelj minket a Facebookon!

A KOZMETIKUSNÁL

A kozmetikus miközben a munkáját végzi, gondoskodik a vendég harmonikus lelki állapotáról is. Figyelembe veszi, hogy a kezelésnél a vendég kisugárzását és egyediségét kell erősítenie.

Mérlegeli, hogy az ideális eredmény eléréséhez elegendő-e a bőr tisztítása, ápolása, vagy olyan invázív beavatkozás is szükséges lehet, amelyet szaktudása alapján elvégezhet.

(Kép forrása) A szépségápolást végző szakember célja a testi-lelki harmónia elérése a hozzáforduló emberek esetében.  Így a kozmetikus végez egyfajta arc és testápolást, késlelteti a bőr öregedését, segít vendége harmonikus egyensúlyát megtalálni és fenntartani, másfelől tanácsadó szerepet vállal. Konkrét gyakorlati segítséget ad az arc és testápoláshoz, és amennyiben az indokolt, megfelelő szakemberhez irányítja kliensét.

A kozmetikai kezeléseken belül nem megoldható kozmetikai problémák eseteiben bőrgyógyász orvoshoz küldi a vendéget. Ilyenek az irha és bőralja kóros szöveti elváltozásai, a hám – irha - bőralja jó indulatú daganatai, öregkori daganatok, rosszindulatú daganatok, anyajegyek illetve vírus okozta szövetszaporulatok, hólyagos bőrbetegségek.

Esztétikai orvoshoz akkor küldi a kozmetikus a vendégét, ha olyan ránctalanító, bőrfelújító kezelés szükséges, amely a saját hatáskörén belül nem oldhat meg.

Plasztikai sebész orvoshoz akkor irányítja a hölgyeket és az urakat, ha arcuk mélyen barázdált, kötőszövetük laza, petyhüdt a szemhéjuk, olyan fokú zsírfelrakódással rendelkeznek, melyeknek csökkentése cellulit masszázzsal nem megoldható.

A szépségszalonokban igénybe vett szolgáltatások a mindennapok jó megoldása. A szakképzett kozmetikus irányítani, és szűrni tudja a problémás bőr gondozását.  

Dr. Kovácsné Vetráb Erzsébet                                                                                                            

okl. szakoktató, kozmetikus mester

SHEA VAJAS kezelések​

A bevezető cikk itt olvasható: A SZÉPSÉGÁPOLÁS MINDENKINEK