Kedvelj minket a Facebookon!

A SZÉPSÉGÁPOLÁS MINDENKINEK

 

A szépségápolás célja a harmonikus, esztétikus megjelenés elősegítése. A tisztaság, az ápoltság, alapvető elvárás mindannyiunknál, mert ezzel óvjuk a magunk testi-lelki, és a környezetünkben élő más emberek egészségét. A kozmetikumok tömeges előállításával, napjainkban iparággá fejlődött a szépségápolás.

A XIX. század végén csak a tehetős emberek engedhették meg maguknak e luxus termékek használatát. A többség csak a forrásvizet, patakok és tavak vizeit használta, némi szappannal.  

A test és a környezet tisztántartásához egyre több tisztálkodószer jelent meg a XX. század folyamán, amelyek az arcápolók mellett folyamatosan kiegészültek haj- és testápolókkal.

A XXI. század emberének az elvárása megváltozott a kozmetikumokkal szemben. Már nem csak a bőrápolás a fontos, hanem a kellemes illat, a fiatalos külső, és a bőr fiatalítása.  Az anyagtudomány és az orvostudomány fejlődésével a kozmetikai ipar egyre jobban megfelel ezen igényeknek, sőt irányítja is azokat.

Míg a különleges kozmetikumokhoz csak a kozmetikai kezelések alkalmával lehetett hozzájutni, addigra ma már üzletekben is megvásárolhatók az igényes készítmények.

Aki ad magára, odafigyel arra is, mivel ápolja, táplálja a testét kívül és belül. A kozmetikumoknak nem kell feltétlenül drágának lenniük, élhetünk a természet patikájával is.

A Tudatos Magazinban írt cikkeimmel igyekszem hozzásegíteni az olvasót ahhoz, hogyan és miként ápolja bőrét a mindennapok során.

 

Dr. Kovácsné Vetráb Erzsébet                                                                                                            

okl. szakoktató, kozmetikus mester

SHEA VAJAS kezelések​