Kedvelj minket a Facebookon!

HÁROM ŐSZI LAKÁSDEKORÁCIÓ - Vágjunk bele együtt!

DIY ötletek mindenkinek

 

Javában benne járunk az őszben, és nincs még őszi dekorációd? Gyönyörködsz mások szép kompozícióiban, de nincs bátorságod belevágni a sajátodba? Nincsenek speciális kellékeid, és nem is szeretnél sokat költeni rá?

Mutatok 3 egyszerű, gyors és természetes dekorációt, amit bárki elkészíthet legfeljebb 25 perc alatt.

Gyere, vágjunk bele együtt, hisz alkotni öröm!

Amire szükséged lesz:

Valamilyen tartó, amit éppen találsz otthon, őszi termések, tobozok, ágak a kertből vagy a sétáról, alma és dió a kamrából. Jöhet minden, ami természetes :)

Néhány dísztök, kisebb őszi cserepes virág nagyon feldobja a látványt, ezekből javaslom, hogy vásárolj egy-kettőt, néhány száz forintos beruházás mindössze.

 

Megvan minden? Kezdhetjük a munkát!

 

 

1.      Egyszerűen rusztikus

 

Miben?

Ehhez az egyszerűbb összeállításhoz keress egy kisebb fa fiókot, vagy akár egy erősebb karton dobozt, cipősdobozt. Ha dobozt találtál, jó, ha a külső oldala egyszínű, de akár le is festheted.

Hová?

Az én kis régi konyhaszekrény fiókom kb. 15 X 25 cm-es, de más méret is megfelelhet. A keskeny, hosszúkás forma ideális lesz komódok, polcok vagy az ablakpárkány díszítésére.

 

Hogyan?

A fiók vagy doboz valószínűleg kicsit mély lesz, könnyen elvész benne a dekoráció, így elsőszámú tippem: az alját töltsd meg legalább félig, például összegyűrt színes reklámújsággal. Ne fehér papírt tégy bele, mert az átüt majd a dekor alatt! Ha van, a papírt befedheted rafiával, ettől még rusztikusabb lesz.

A papírra tekerj több borostyánágat körbe, hogy jól fedjen, oda is ragaszthatod a fiók széléhez itt-ott, majd ültesd közé a dísztököket. A kisebbek alá tehetsz még plusz papírgombócokat emelésnek. A közöket töltsd ki mohával, tobozzal vagy dióval. Még egy-két bogyós ágat tűzz bele, és kész is van!

 

 

1.      Decens klasszikus

 

Miben?

Emeletes vagy talpas tortatálban, lábakon álló gyümölcsöstálban is készülhet a dekorációd!

 

Hová?

A kerek forma miatt ez inkább kerek kisasztalokra, vagy egy nagyobb asztal közepére illik. Ha középre kerül majd, figyelj, hogy körben egyformán díszítsd, minden oldalról mutatós legyen!

 

Hogyan?

Borostyánnal kerítsd körbe a táladat, tálcád emeleteit, ha kell, rögzítsd az ágakat ragasztószalaggal, hogy stabil alapot adjon. Tedd bele a dísztököket, és további elemeket: mohagömböt, tobozt, diót, esetleg almát stb. A közte lévő helyeket töltsd ki örökzöld ágakkal.

Tipp: a kisebb lyukakat egy-egy letépett, szépen odaillesztett borostyánlevéllel is befedheted két dísz közt :)

 

 

1.      Dús és ünnepélyes

 

Miben?

Nagyméretű fa- vagy fémtálcán. A tálca legyen teljesen egyszerű, 2-3 cm mély, lehetőleg téglalap alakú. Én 30 X 65 cm-esen dolgoztam.

 

Hová?

Mérete és díszítettsége miatt ezt központi helyre ajánlom, ahol érvényesülhet szépsége, gazdagsága.

 

Hogyan?

Helyezz el a tálcán 1-2 cserép őszi virágot, kaspóban vagy csak alátéttel, hogy öntözni is tudd. Kerítsd körbe a tálcát jó sűrűn borostyánnal, ügyelj rá, hogy a szélén is szépen feküdjön.

Tedd közé a dísztököket, majd a többi helyet töltsd meg: mohagömbökkel, díszgömbökkel, tobozokkal, dióval, almával. Az örökzöld és bogyós ágak se maradjanak ki. De még szép formájú köveket, nagyobb csigaházat, kövirózsát is tehetsz bele. Harmonikusabb a kompozíció, ha az azonos díszeket 2-3-as csoportokban teszed egymás mellé.

Tipp: Ebbe a változatba kerülhet színben hozzáillő, hosszabb gyertya is, ezeket rögzítsd biztonságosan, például kétoldalú ragasztóval a tálca aljára.

Sok dekorelemre van itt szükséged, csak akkor lesz mutatós, ha dús, gazdag. Ne látsszon ki a tálca alulról!

 

Ha elkészült, tedd a főhelyre, élvezd a szépséget és a kreativitásodat!

Ha kedvet kaptál az elkészítéshez, küldj róla egy fotót nekünk!

Ha szívesen néznél több fotót, vagy bepillantanál a receptkészítés kulisszatitkaiba,

látogasd meg és kedveld a Finom&nőies Facebook oldalát!