2024-11-13 19:11
Jelenleg online: 3 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Bátran próbáld ki, finom lesz!
A hétvégén vidéken voltunk, és szokás szerint dugig felpakolva tértünk haza.
Mama és Papa most is elhalmozott minket, amivel csak lehetett: friss zöldek, zsenge retek, újhagyma, az első szem eprek a napsütötte tőről szedve.
Most a pár maréknyi finomságból egy ínyenc salátát képzeltem el. Csak mindent frissen, nyersen, élőn! Hisz ez a legjobb a tavaszban :)
Ha nincs olyan szerencséd, hogy a kertből szerezd be, a piacokon is megtalálod a hozzávalókat, csak úgy roskadoznak a pultok a friss zöldségek, gyümölcsök alatt. Színes, illatos ilyenkor a piac, öröm végigjárni!
Hozzávalók, 2 adag:
1 csokor hónapos retek
néhány szem eper
pár maréknyi zöld saláta-növény:
például: saláták, madársaláta, rukkola, zsálya, menta, citromfű, bazsalikom levél, petrezselyem
snidling, esetleg tyúkhúr, csalánhajtás
salátaöntet:
1 evőkanál olívaolaj, kevés citromlé, csepp mustár, só
1 citrom héja
Elkészítés:
1. Az alaposan megmosott retket vékonyan felkarikázom, tálra rendezem.
2. Az epret is megmosom, a nagyobb szemeket kettévágom, a kisebbek maradnak egészben, a retek mellé teszem.
3. Körben elhelyezem a salátaleveleket.
4. A salátaöntet hozzávalóit villával sűrű, krémes mártássá verem, és a salátára pötyögtetem.
5. Végül az aprított snidlinget, egy tekerés borsot és a reszelt citromhéjat szórom rá.
+1 ötlet:
Ez a szép saláta mindenmentes, így vegák, vegánok, glutén- vagy laktózérzékenyek is örömmel fogyasztják.
Első tavaszi kerti partin is finom és látványos!
Apropó, ha már kerti parti, hadd ajánljak hozzá egy házi vajkrémet, a cuki mini cukkini pizzákat, és egy különleges áfonyás sajttorta desszertet, ezeket is bátran oda teheted a partiasztalra :)
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)