Kedvelj minket a Facebookon!

ELLENÁLLÓKÉPESSÉG

 

Olykor szervezetünk is elveszíti türelmi képességét, és ezt jó időben tudtunkra is adja. Valamikor csendes apró jelekkel, máskor figyelemért kiált, hogy tegyünk valamit, amíg lehet. Tegyünk valamit mi magunk, önmagunkért. Erre volt hivatott a népgyógyászat, hogy lehetőleg az első jelekre felfigyelve megelőzhessék őseink a betegségek kifejlődését. A cél így az ellenállóképesség megtartása volt, vagyis az egészség fenntartása.

Mikor megismertük a mézes-almaecetes italt, ennek az elixírnek a rendszeres fogyasztása járult hozzá családom immunitásának erősítésére. Megközelítőleg minden nap egy-két pohár frissen készült italt fogyasztottunk. A mézből és az ecetből szirupot kevertem, hogy gyerekeim is könnyebben készíthessék a maguk “limonádéját”.
 

Hogyan hat az immunitásunkra, szervezetünk erősítésére ez az elixír?

 

Rendszeres, vagy kúraszerű fogyasztása elősegíti, hogy szervezetünk megkapja a természetes forrásból fontos, roboráló vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Antioxidáns hatása mára már bizonyított. Javul tőle az emésztés is. Ezen kívül, ecetsavat, tejsavat és citromsavat találunk benne, valamint csaknem valamennyi esszenciális aminosavat. Szabályzórendszerünkre is jótékony hatással bír, de ezt majd később taglaljuk.

 

Így készül az almaecet otthon! (Bátor Katalin)
 

Először kerestem egy receptet, amely 2 kg almát, 20 dkg cukrot és 2 l vizet írt.

Én kicsit nagyobb 10 literes üvegbe (a recept 5 literest ír) tettem az almahéjat, és sérült almákat összevágva, majd érzéssel megszórtam cukorral és felöntöttem 3-4 liter forralt lehűtött vízzel. Nekem tavalyról maradt az ecetágy, így azt is beletettem. Ettől sokkal hamarabb ecetesedett. Egy hét után átszűrtem, és csak az ecetágyat tettem rá, hogy tovább érjen. Most van abban az állapotában, hogy keletkezik a további ecetágy.

Már nem először készítem, remélem finom lesz!

 

Olvasói tapasztalatok

ELLENÁLLÓKÉPESSÉG:

Barátnőm hívta fel figyelmemet a Magazin novelláira, néhány hónappal ezelőtt. Azóta több rovatot is átolvastam. Nagyon tetszik a Tudatos Egészség megfogalmazása, így a kezdő méz és almaecet sorozat is.

Tapasztalatom: Néhány éve védőnőnk hívta fel a figyelmet az almaecet jótékony hatásaira. Rendszeresen fogyasztjuk a Mézes Ital változatát. Családom tagjainak néha kimarad 1-1 hónap, de én szinte minden nap iszom. Összességében kevesebbet, vagy alig voltunk betegek a fogyasztást követő második évtől, mint korábban. Úgy vélem, szervezetünket erősítve, tisztítva immunitásunk erősödött meg.”

(R. Júlia)

KARCSÚSODÁS-FOGYÁS:

“Nagymamámnak meséltem, hogy fogyni szeretnék. Ő azt tanácsolta nekem, hogy azzal indítsam a napot, hogy igyak meg egy pohár vizet, amibe egy evőkanál almaecetet keverek el. A recept úgy tűnik, bevált!”

(Heni)

Valami bajunk van, mindig el kell dönteni, hogy mit választunk. Vannak problémák, mikor az orvos segítsége szükséges, éppen ezért a tanácsokat, tapasztalatokat olvasva, mindenki maga dönti el, hogy szükséges-e orvos segítsége az ő esetében, mert ha már állapota túllépte a „csak népgyógyászati kezelés” határát, akkor ne kockáztasson, forduljon szakemberhez. A népgyógyászati kezelést ilyen esetben a gyógyulás közben, vagy után használjuk betegségek megelőzéséhez, egészségünk megőrzéséhez.
 

A cikk előzménye: Karcsúsodni lassan, biztosan

Továbbra is várom leveleteket az almaecet és méz csodájával kapcsolatban (tárgy rovatba: Almaecet és méz) email s külön beszámolótokat a karcsúsodással kapcsolatban: tudatosszulo@tumag.hu Azokat keressük, akik szeretnének TUDATOSAN ÉLETMÓDOT VÁLTANI, és lehetőleg (nem kitétel) az almaecet fogyasztásával. Csatlakozzatok hozzánk, és (névvel vagy álnévvel) osszátok meg rendszeresen karcsúsodó tapasztalatotokat, támogassuk és kövessük egymás sikerét az interneten.  Az email tárgyához írjátok be: „Karcsúsodom!”

Jövő héten ismét karcsúsító téma a csodás almaecet segítségével.

TUMAG – A Tudatos Magazin