Kedvelj minket a Facebookon!

„Tükröm, tükröm…”

 

Néztél ma már a tükörbe? Tedd meg most! Mit látsz, hogyan nézel? Remekül vagy? Energikus vagy?  Csodás a bőröd és a mosolyod? Vagy kicsit így is, úgy is...? 

Arcod, tested, bőröd mindennap tisztítod, a fölösleges réteget ledörzsölöd.

Olykor az elhalt sejtek látszanak is, amikor leperegnek a bőrödről, az  izzadtsággal és a rátelepedett kosszal darabokban. Így foszlik le rólad a felesleg nap, mint nap, megújul a külsőd és a csodás, új sejtek frissen, üdén képviselnek téged.   

Ha a gyengébb nemhez tartozol, és szereted a kozmetikumokat, ápolod magad, hogy fiatalos maradj, még tetszetősebb légy, és talán némi “vakolatot” is felhelyezel, hogy tovább javíts az összképen. Belenézel a tükörbe, és csodás megújult külső az, amit látsz. Talán még igazítasz ezzel-azzal, és máris vonzó nőnek érzed magad. Vagy mégsem? Akárhogy is van, te mindent megtettél - gondolod, és tovább lépsz teendőid felé. Valóban megtettél mindent? 

Állj ismét a tükör elé és nézz bele! Kicsit ábrándozz és érzékeld az egész tükröt. Hunyd be a szemedet és most lásd a csodát: a tested él!

Szerveid szövetek, nedvek alkotják, és mindezt a sejtek építik fel, apró kicsi egységek saját kis életüket élik benned.

Külön-külön táplálkoznak, asztaluk a sejtek közötti járatok labirintusa. Mindez teljesen összefügg benned. Az ő életükhöz is hozzátartozik az információ áramlása, a táplálkozás, és az anyagcsere folyamatok. Igen, tested belsejében teljes életet élnek a sejtek! De akár tested szélén vannak, akár belül, részük az elmúlás is, az elhalt kis egyének is a sejtek közötti állományban keringenek.

S még ez is mind te vagy!

Valóban mindent megtettél?

 

Folytatjuk...

Kép forrása: https://visualhunt.com/