Kedvelj minket a Facebookon!

NOVEMBERI MEGJELENÉSEK - MAGNEOTON

Az év tizenegyedik hónapjában is jónéhány, régóta várt kiadvány kerül a boltokba, amelyeknek az igényes zenerajongók örülni fognak.

A Warner Music újdonságaiból válogatunk.

EAGLES - LEGACY 

Az Eagles kitörölhetetlen zenei örökséget teremtett több mint 40 éves rendkívüli karrierje során. A zenekar 2018. november 2-án ’Legacy’ címen két limitált kiadvánnyal lepi meg rajongóit. A 12 CD-n és 15 LP-n az eddig megjelent albumok összes dala megtalálható, köztük a legismertebbek: a "Take It Easy", az "Already Gone", a "Hotel California", a "Please Come Home for Christmas", a "Heartbreak Tonight" és a "Get Over It". A Grammy-díjas master-mérnök, Bob Ludwig remasterelte a ’Hell Freezes Over’ és a ’Millennium Concert’-et. Mindkét album - a Singles és a B-Sides összeállításával együtt - a gyűjtemény részeként először jelenik meg vinylen. Ezen kívül a fenomenális dupla album, az ’Eagles Live’ is visszatér bakeliten, miután évtizedekig nem volt elérhető. A CD-hez csomagolt BR a ‘Farewell I Tour: Live From Melbourne’ 2005-ös koncertet, a DVD a ‘Hell Freezes Over’ 1994-es koncertet tartalmazza. Az exkluzív kötet kiegészül egy 52 oldalas kemény kötésú könyvvel és ritkaságnak számító fotókkal.

JETHRO TULL  - THIS WAS (50. ÉVFORDULÓS KIADÁS)

A ’This Was’ 50. évfordulója alkalmából 2018. november 9-én megjelenik az ünnepi limitált kiadvány, melynek tartalma: - az eredeti album és a Steven Wilson által remixelt stereo bónusz dalok, - a BBC által rögzített 1968-as koncert felvételek, - az eredeti mono és az 1968-as UK stereo mixek, - az eredeti album és a Steven Wilson által újramasterelt bónusz trackek 4.1 DTS and AC3 Dolby Digital surround és 96/24 LPCM stereo változatai, - az 1968-as stereo remix lapos változata, - a DVD az album készítésének folyamatát rögzítette, valamint Ian Anderson track-by-tack jegyezeteket, ritkán látott fényképeket tartalmaz.

FLEETWOOD MAC - 50 YEARS - DON'T STOP

Fleetwood Mac 50 éves zenei karrierjét ünnepli, ezért 2018. november 16-án 50 dalt tartalmazó kiadvánnyal lepi meg rajongóit. A ’Don’t Stop’ átöleli a zenekar egész karrierjét a kezdetektől fogva, a blues-tól kezdve a leglehengerlőbb rock sikerekig. A 3 CD és 5 LP (limitált példányszámban) 50 dalt tartalmaz, de elérhető lesz egy rövidített 20 trackes sima CD verzió is.

KATE BUSH - ÚJRAKIADÁSOK ÉS KÉT BOX SZET

Az évtized egyik legelismertebb katalógus bemutatója 2018. november 16-án kezdődik, amikor Kate Bush első CD box gyűjteménye és 2 LP box gyűjteménye megjelenik. A következő CD box és 2 LP box november 30-án kerül az üzletekbe. A gyűjtemény a stúdióalbumok újramasterelt verzióit tartalmazza, kiegészítve remixekkel és B-oldalakkal. A dobozokkal egy időben az egyes stúdió albumok különkülön is elérhetőek lesznek: - Lionheart (november 16.) - Never For Ever (november 16.) - The Dreaming (november 16.) - Hounds Of Love (november 16.) - The Sensual World (november 16.) - The Red Shoes (november 16.) - Aerial (november 30.) - Director’s Cut (november 30.) - 50 Words for Snow (november 30.) - Before the Dawn (csak a gyűjteményben elérhető november 30-án) - 12” Mixes (csak a gyűjteményben elérhető november 30-án) - Rarities (csak a gyűjteményben elérhető november 30-án).

IRON MAIDEN REMASZTEREK

A Warner az elkövetkezendő időszakban az Iron Maiden 16 újramasterelt önálló albumát és 4 gyűjtői kiadványát dobja piacra. Ennek első állomásaként 2018. november 16-án az Iron Maiden, a Killers, a Piece of Mind és a The Number Of The Beast CD-k, valamint a The Number Of The Beast gyűjtői kiadása kerül az üzletekbe. A The Number Of The Beast gyűjtői kiadás korlátozott példányszámban, sorszámozva, digipack csomagolásban lesz elérhető, mely a remasterelt CD-n kívül az exkluzív Eddie figurát is tartalmazza.

MARILLION - CLUTCHING AT STRAWS BOX SZET

A zenekar ’Clutching At Straws’ című albumának újrakevert verzója 2018. novemer 23-án kerül az üzletekbe 4 CD/BR és 5 LP csomagolásban, mely tartalmazza Andy Bradfield és Avril Mackintosh remixeit, a kiadatlan demókat, egy 1987 dercemberében, Skóciában az Edinburgh Playhouse-ban rögzített koncert felvételét (melyet Michael Hunter kevert), valamint egy 60 perces dokumentumfimet és sok más egyebet.

DAVID BOWIE - GLASTONBURY 2000

David Bowie 2000-ben a Glastonbury fesztiválon legjobb dalai közül 22-vel vett részt, melyeket a 2018. november 30-án megjelenő 2 CD-n, 2 CD/DVD és 3 LP formátumokon a rajongók újra meghallgatnak. A fesztivál szervezője, Michael Eavis kezdetben nem lelkesedett azért, hogy Bowie fellépjen az eseményen, mindazonáltal főcímben közölte részvételét, majd a legjobb Glastonburyként üdvözölte azóta, hogy 1970-ben elindította azt. Az NME szavazatai alapján ez volt minden idők legnagyobb Glastonbury előadása.