Kedvelj minket a Facebookon!

AZONNAL MEGSZERETTEM

 

 

Megpillantani és megszeretni! Velem is ez történt, mikor megismertem életem elixírét a 80-as években. Mindannyian fogyasztottuk, ha valaki betévedt hozzánk, tuti, hogy kapott egy pohárral. Sokan furcsán néztek rám, de volt, aki követte a példánkat, és szintén a kedvencévé fogadta a csodálatos almaecetes-mézes italt.

 

Szerencsések voltunk, mert kicsi gyerekekkel tanyán töltöttük a meleg hónapokat, ahol a természetes környezetben nagyon sok lehetőség kínálkozott. Körülöttünk akácos, aranyló búzatábla, víz, nádas és egyik nagy folyónk gátja, valamint néhány megüresedett tanya volt látható. Áramunk sem volt, így esténként gyertyával és petróleumlámpával világítottunk. Nagyon jól éreztük magunkat ott, ahol talán csak a madár járt. A környéken lakó tanyasiaktól megvásárolhattam mindent, ami nekünk hiányzott, így például egy kilométerre lévő gátőr házánál a tejet vettük, és alig két kilométerre lakó szomszéd asszonyomtól a tojást. A tanyavilágban, ahol kevesen laknak, és ráadásul nagy távolságokra, nem szaladnak el az emberek egymás mellett, a beszélgetések során sok mindent megtudhattunk. Többek között szóba jöttek a köhögéses betegségek is, és Judit elmondta, hogy ő mit használ. Így ismerkedtem meg életem legcsodálatosabb univerzális gyógyító italával, a mézes-almaecetes frissítő itallal. Nem volt akkor még az újságok címlapján, ahol később kampányszerűen hirdették egy-egy jótékony hatását, többnyire a fogyni vágyóknak.

 

Néhány napra megkaptam Judittól egy féltve őrzött könyvét, melyet Erdélyben vásárolt. Ez volt D.C. Jarvis doktor: “Az almaecet és a méz” című könyve, és délutánra meghívott a majorban lévő élelmiszerboltba, ahol dolgozott.  A bolt a tanyákon élőknek nyújtott nagy segítség, mert mindennap volt számukra friss tejtermék és kenyé, meg sok nélkülözhetetlen dolog. Mindezek egy hűtőben, valamint polcos állványon voltak elhelyezve, ahol nem kevés almaecetet fedeztem fel. Ez utóbbi a tanyavilág kis boltjában sohasem fogyott ki, és Judit boldogan reklámozta.

Reményteli érzéssel mentem haza a tanyánkra első üveg almaecetemmel. Gyermekeim akkor ébredtek a délutáni alvásból, s így együtt készítettük a sokat ígérő üdítő italt. A könyvet alig tudtam letenni, füstmentes gyertyafénynél is olvastam, s néhány nap alatt egy füzetet írtam tele az almaecet és méz jótékony hatásáról.  Ezt követően alig volt olyan, amire ne próbáltam volna meg ezt a csodát. Környezetemben, akivel tudtam, megismertettem, így nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem be az évtizedek alatt. Nagy örömmel tölt el mindig, ha valaki elkezdi fogyasztani, s még inkább jó érzés, ha kedvező eredményről számol be.

 

Az évek alatt megtapasztaltam azt is, hogy az emberek kisebb része ki se állhatja az almaecet szagát, ízét, vagy csak egyszerűen nem akar változtatni, nem akar megismerkedni újabb dolgokkal. Tiszteletben tartom érzéseiket, tovább lépek, véletlen se erőltetem.

De ha te éppen azon kevesek közé tartozol, aki idegenkedik az almaecettől, ne hagyd ki a megismerését, mert sok hasznosat találhatsz a külső alkalmazásában is, vagy éppen te közvetítheted olyannak, akinek ízlik is és hasznára is lehet ez a természetes ital.

 

A csodálatos almaecetes-mézes ital készítése:

Klasszikus aránynak mondhatom a 2-4 teáskanál almaecet, 2 teáskanál méz és egy pohár víz keverékét. Ügyelni kell, hogy az első perctől kezdve mindig kellemes italt készítsünk, mert mindenkinek más lehet az ízlése. Nem a mennyiség számít, mi magunk hozhatjuk létre az arányt, ahogy nekünk tetszik és ízlik. Gyerekeimmel limonádénak neveztük, mert pont ugyanúgy kell készíteni, mint a limonádét, és nagy melegben igazán oltja a szomjunkat.

Mi rejlik az almaecetben?

Minden, ami fontos nekünk, s a felsorolásom valószínűleg nem teljes. Ásványi anyagok és nyomelemek: K, Na, Ca, Mg, P, Fl, S, FE, Cu, Cl, Si. Vitaminok: B1, B2, B6, C, A, E, béta-karotin provitamin, P.

Mi a titka a sok mindenre jó almaecetnek?

Ami szinte komplexen tartalmazza az ásványi anyagokat, nyomelemeket és a vitaminokat, az hozzájárulhat szervezetünk egészséges működéséhez. Ha nem is biztosítja a kellő mennyiséget, jelenlétével támogatja az egyik összetevőt, ami lehet nem szívódna fel megfelelően a másik nélkül. Fontos, hogy természetes alapanyagokat tartalmaz számunkra! Valamint a kész italban még méz is van, amelynek jótékony hatásai és összetevői is részt vesznek az egészségünk megőrzéséért munkálkodásában.

Kiknek ajánlom?

Neked, aki szereted az egyszerűt, a természeteset, és változtatni akarsz egy mindig elérhető dologgal.  Ajánlom azoknak, akik légúti, emésztési, keringési panaszokban szenvednek, ha cukor vagy szívbetegség van a családban, ha rendszeresen fáradtság, kimerültség kerülget. Igazából fel sem tudom sorolni egy-két oldalon, éppen ezért:

Meghívlak egy utazásra, melyben saját és ismerőseim tapasztalatait mutatom be, miben segített az almaecet és a méz párosa. Lesz olyan, aki évtizedek óta szinte folyamatosan fogyasztja, lesz olyan aki alkalmilag vagy éppen visszatérő kúraként, de olyan is, aki bizonyos betegségeknél alkalmazza. Nagyon sokan vannak, akik szinte mindenre használják, mint én és a családom.

És várom a Ti saját tapasztalatokat a tudatosszulo@tumag.hu emailcímre, maximum 8-10 soros terjedelemben, minden alkalommal néhányat leközlünk.

Felhasznált szakirodalom: D. C. JARVIS Az almaecet és a méz. Képek forrása a Pixabay.