Kedvelj minket a Facebookon!

ÉREZD JÓL MAGAD, HOGY LEGYEN OKOD JÓL ÉREZNI MAGAD!

A tudatosság mint egyfajta fogyókúrás "csodaszer" - 5/5. rész

 

A cikk előzménye itt olvasható: Ez az, ami miatt az agyad zsírpárnákba burkol! 5/4. rész

A Nevető Buddha egyfajta szerencsét és bőséget hozó szimbólumként van nyilvántartva ezoterikus körökben. Ha megsimogatod hatalmas pocakját, állítólag szerencsét és gazdagságot hoz az életedbe.

A spiritualizmus tanítása szerint a saját életed teremtője te magad vagy, a szavaid, a gondolataid, az érzelmeid formálják a világodat. De vajon miféle világot teremt az, aki megállás nélkül veszélyben érzi magát? Ha a világ rád reagál, belőled pedig félelemérzet árad, amitől szüntelenül menekülnél, de legalábbis falakkal – történetesen hájrétegekkel – veszed körbe magad védekezésképpen, egyértelműen egy veszélyekkel teli világot fog ez a bizonyos tudattalan köréd kreálni. Másképp ez az egyenlet értelmezhetetlen. Ha minden belőled indul ki, és te vészjeleket küldesz kifelé az éterbe, akkor ott óhatatlanul meg kell jelennie a veszélyforrásnak.

Vagyis a jólét, bőség, biztonság és szerencse nem véletlenül fonódott össze a hassal, a hasi érzetekkel. Ahogyan a hasadban lévő belső szerveid érzik magukat, úgy érzed magad te, és ahogyan érzed magad te, úgy érzi magát körülötted a világ. Elsőre talán viccesnek tűnhet, mégis azt kell mondjuk, hogy ha biztonságos, békés, harmonikus, szép és bőséggel megáldott világban akarunk élni, akkor mindenek előtt meg kell tanulnunk relaxálni, meg kell tanulnunk teljesen ellazítani a hasunkat, és ismét meg kell tanulnunk helyesen lélegzeni, ahogyan kicsi gyermekként tettük.

 

 

Ha belenézel a tükörbe, teljes lényednek mintegy 10%-át érzékeled. A fennmaradó rész egy általad láthatatlan világban létezik. Ugyanez a helyzet a petesejttel. Sok olyasmit is örökít az utódba, amit nem látunk, amit semmi módon nem érzékelünk. A gondolat, az érzelem egyfajta energiamező, s a spirituális térben körülötted ezek az energiamezők jelen vannak. Összes valaha élt anyai felmenőd összes valaha megélt érzelme ott rejlik benned. Gyakorlatilag ők mind ott élnek benned. Szerinted hogy érezheti magát közülük például az, aki fűzőben élte le az életét? Vagy aki azt tanulta, hogy a falánkság bűn? Azt gondolod, hogy azok a korok rég elmúltak, és ma már az ember sokkal felvilágosultabb, de ahogyan fentebb olvashattad, a tudatunk sokkal kevésbé a külső, és sokkal inkább a belső körülményeinkre támaszkodva működik. Az eszed azt mondja, nincs veszély, ám a tudattalan mást érzékel, és bizony úgy éled a mindennapjaidat, mintha megállás nélkül medvék kergetnének. Mindezt azért, mert a női felmenőid testi érzeteit közvetítő energia igenis benned rejlik, meghatározza a te testi érzeteidet, a testi érzeteid pedig meghatározzák a mindennapjaidat, a létedet, az életedet.

Gyakorlatilag ez a spirituális tudás lényege. Mert minden mindennel összefügg, ahogyan azt Útvesztő című cikksorozatomban sem győzöm hangsúlyozni. Igen, lehetsz túlsúlyos mondjuk csak azért, mert dédanyádban a falánkságtól, és az érte beígért isteni büntetéstől való rettegése okán kialakult egy félelem az étkezéssel szemben, amit aztán átörökített a sarjaknak, azaz – többek közt – neked.

Az egyetlen megoldás, ami által kiléphetsz ebből az ördögi körből, a tudatosság. Ha elkezdesz figyelni önmagadra, a testedre, ha tudatosan is leszkenneled magadat időnként, beazonosítod a benned felgyülemlett feszültségeket, és igyekszel megszüntetni azokat.

A meditáció is segíthet, vagy bármi, aminek révén teljesen el tudsz lazulni. A has környékén kialakult feszültséggóc oldása nem egyszerű, mivel már annyira hozzászoktál, hogy nem is érzékeled. Erre jók a légzőgyakorlatok. Figyelmedbe ajánlom például a Buteyko-féle módszert, érdemes tájékozódni felőle bárkinek. A GNM pedig azt mondja, „ha van időd, meditálj egy órát, ha nincs, akkor kettőt”. A gond csak ott van, ha meditáció közben sem tudsz kikapcsolni, és végig ott csilingel a vészharang, „siess, siess, ezer a dolgod”.

Ám amikor a tudattalanból felhozunk egy gondolatot, egy érzést a tudatos elmébe, az onnantól fogva az irányításunk alatt áll, s odafigyelve meg tudjuk változtatni. Tehát ha a fentiekről tudomásod van, s úgy érzed, az enyémhez hasonló cipőben jársz, akkor kezdj el figyelni magadra, a benned sistergő feszültségre, és próbáld megtalálni a legjobb módot annak feloldására. Ahány ember, annyi biztos módszer, s hogy végül melyik válik be neked, arra magadnak kell rájönnöd. Sok sikert kívánok!

Ha el szeretnéd olvasni a teljes öt részes sorozatot, kezd el itt: A tudatosság mint egyfajta fogyókúrás csodaszer