2024-12-14 17:43
Jelenleg online: 2 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Almás-citromos gyömbértea
Január, február, itt a nyár! – tartja a mondás, és nem is nagyon bánnám, ha így lenne!
Most azonban, ha kinézek az ablakon, azt látom, a tél éppen megérkezett, és olyan kitartóan havazik, mintha abba se akarná hagyni. Odébb lesz még az a tavasz… Főzők inkább egy jó forró teát :)
Mostanra ráadásul már alaposan lemerültek az elemeink, és könnyebben elkap minket egy-egy megfázás, betegség. Gyömbér, citrom, méz, ide veletek!
Ma még egy almát is melléjük teszek, de máskor naranccsal, fahéjjal, szegfűszeggel is szoktam ízesíteni. Náthás időszakban naponta érdemes fogyasztani, immunerősítő, vírusölő hatása miatt.
Finomabb és olcsóbb, mint a gyógyszerek :)
Hozzávalók, 1 literhez:
1 ujjnyi friss gyömbér
1 citrom
1 alma
2-3 evőkanál méz
Elkészítés:
1. A gyömbért meghámozom, vékonyan felkarikázom. Az almát nem hámozom, csak megmosom és felszeletelem.
2. 1 liter vízben felforralom az alma- és gyömbérszeleteket, majd lassú tűzön 20 percig főzöm.
3. Leveszem a tűzről, egy kancsóba szűröm, majd kicsit hagyom hűlni. Csak ezután adom hozzá a hőérzékeny mézet, és a citrom levét.
4. Még jó melegen érdemes elkortyolni, így jól átmelegít, és erősítő hatása is jobban érvényesül.
A Finom & nőies oldalát már a Facebookon is megtalálod.
Gyere oda is olvasgatni, nézelődni, beszélgetni!