Kedvelj minket a Facebookon!

KI A CÉLSZEMÉNY? ÚJ OSSIAN ALBUM HAMAROSAN!

 

Ki ne ismerné Magyarország egyik legfontosabb rockzenekarát, az Ossiánt? A nyolcvanas évek második felétől lemezeikkel, teltházas koncertjeikkel rekordokat döntögetnek – jelenleg is a MAHASZ toplista 16. helyén áll az azóta már kétszeres platinafokozatot elért 30 év legszebb balladái című válogatásuk.

A Paksi Endre által vezetett Ossian igazi, nemzedékeken átívelő csapatnak számít, és azt fontos megemlíteni az idén harmincegy éves zenekarról, hogy a nagy sikerek mellett sikerült embernek maradniuk hazánk egyre jobban elbulvárosodó zenei életében.

Alig két hét múlva jelenik meg a Hammer Records gondozásában a zenekar új stúdióalbuma, amely Az Igazi Szabadság nevet kapta. Erről az első dal, az Ahol a szürkeség véget ért már garantálja a lemez sikerét, hiszen két hét alatt elérte a 160 ezres megtekintést. Hasonlóan nagy közönségfigyelem öveti és a tegnapelőtt felkerült második kedvcsinálót is; a Célszemély közel 29 ezres megtekintést vallhat magáénak. A hamarosan boltokba kerülő kiadványon, amelyen tizenegy dal kerül bemutatásra, a hagyományos CD formátum mellett kazettán is kereskedelmi forgalomba kerül, és a legnagyobb online zenei platformokon is elérhető lesz.

"A dal szövege egyértelmű, nincs rajta mit magyarázni, ha kilógsz a sorból, Célszemély leszel a céltalanoknak... Mint több más új dalban, itt is egy monumentális kórus emeli fel a dal végét. Még a lemezkészítés elején merült fel bennem az ötlet, hogy a megszokott vokálok mellett valami nagyszabásúbb is elférne néhány refrénnél. A Facebook-on hirdettük meg, hogy profi kórust keresünk és nagy örömünkre nyolc csapat is jelentkezett!!! Az elsőnek ajánlkozó Kismarosi Római Katolikus Kórusra esett a választás és szerintünk nagyszerű lett a végeredmény!!!  David Gilmour-nek, a Pink Floyd szólógitárosának legutolsó szólólemezének werkfilmjében láttam, hogy autentikus környezetben, templomban rögzítette az énekszólamokat, mi is ezt tettük. Varga Zolival leutaztunk Kismarosra és a helyi templomban vettük fel a kórust!!!  Mindenki nagyon lelkes és segítőkész volt, volt, aki a színházjegyét mondta le miattunk, sőt egy hetedik hónapban járó kismama is végig énekelte a kétórás felvételt!!! Májusban pedig a karnagy hölggyel az élen jönnek megnézni a lemezbemutatót a Barbában!!!...:))" - Paksi Endre, a zenekar énekese a Célszemély című dal kulisszatitkairól így mesélt.

A lemezen hallható dalok a következők lesznek:

 1. Az igazi Szabadság
 2. Célszemély
 3. A szerencse angyala
 4. Köd előtted, köd mögötted
 5. Ébredj fel
 6. Ahol a szürkeség véget ér
 7. Vigyázz a szívemre
 8. A tegnap tüzében
 9. Szememben, mint egy tükörben
 10. Harangok
 11. Végső menedék

Természetesen az új koronggal egyidőben a zenekar már a tavaszi turnéra összpontosít, amelynek időpontjai a következők:

04.16 Jánosháza - Művelődési ház

04.28 Egyházasfalu - Rendezvénysátor

04.30 Zalaegerszeg - Sportcsarnok

05.06 BUDAPEST - BARBA NEGRA TRACK / AZ IGAZI SZABADSÁG LEMEZBEMUTATÓ KONCERT, különleges vendég: Kalapács és az Akusztika

05.12 Jászboldogháza - Motoros találkozó

05.13 Győrújbarát - Motoros találkozó

05.27 Bős - Motoros találkozó

Természetesen idén is sok kerül dedikálásra a megszokott Liquid Rockban, ahol a zenekar az új album megjelenésének napján, április 21-én várja a rajongóit délután 16 órától. A budapesti koncertre jegyek már kaphatók a http://ossian.metalshop.hu/ oldalon.

Képek és információ: HammerMusic Promóció