Kedvelj minket a Facebookon!

Időutazás a schönbrunni kastélyban

 

Gondoltak már arra, hogy milyen jó lenne visszautazni az időben, a császárság korába? Ez az időutazás lehetővé vált most a schönbrunni kastélyban!

A „VR”, vagyis virtuális valóság a valóság digitális, számítógéppel generált, 3D-s képekkel és hanggal ábrázolt megjelenítése. A Schloss Schönbrunn VR-film pedig egy egyedülálló, professzionálisan megvalósított, történelmileg dokumentált digitális élményt nyújt. A legmodernebb VR-technológia lehetővé teszi, hogy elmerüljünk az évszázados múltra visszatekintő schönbrunni kastély és lakóinak történelmébe, 24 percben megismerve azt.

Ahhoz, hogy ezt a számítógép által generált világot láthassák, a nézők VR-szemüveget viselnek, amely nemcsak az élményt nyújtja, hanem közvetlen interakciót is biztosít a felhasználó és a virtuális világ között. Ily módon az "időutazás" lehetővé válik, hiszen a VR lehetőségei korlátlanok.

Schloss Schönbrunn VR © Filmfinity GmbH.

 

A film az I. Leopold császártól I. Ferenc József császár haláláig tartó időszakot öleli fel. A két uralkodót több mint 200 év választja el egymástól. Ez idő alatt, 24 perces utazásunkon néhány érdekes, sorsdöntő jelenetbe csöppenünk, ahol rövid időt tölthetünk csak, hiszen „az időutazás” ezt teszi számunkra lehetővé. A legnagyobb hangsúly Ferenc Józsefen és Erzsébet császárnén van, mivel Mária Terézia császárnén és magyar királynőn kívül ők vonzzák manapság a kastélyba a legtöbb látogatót.

Az alkotók a schönbrunni kastély (Schönbrunn Group) tudományos részlegével együttműködve egy történelmileg hiteles forgatókönyvet készítettek, és Európa több országából válogattak össze a színészeket úgy, hogy a lehető legjobban hasonlítsanak a valós történelmi karakterekhez.

Schloss Schönbrunn VR © Filmfinity GmbH.

 

A látványos és hiteles díszleteknek és jelmezeknek köszönhetően úgy érezzük, mintha valóban ott lennék, és a távoli múlt meghatározó jeleneteinek mi is részesei lehetnénk.

Erzsébet királyné kutatójaként Czédly Mónika divattervezővel, aki a királyné ruháinak világhírű rekonstrukcióit készíti, én is részt vettem ebben a fantasztikus produkcióban.

Az alábbi rövid videót a Schönbrunn VR film megtekintése után készítettük.

 

A film 19 nyelven elérhető, köztük magyarul is!

Megtekintése 8 éves kortól ajánlott.

A Schloss Schönbrunn VR vetítése Rudolf trónörökös egykori, földszinti lakosztályában kapott helyet, amely nem része az állandó kiállításnak, így múzeumi belépőjegy nélkül is látogatható. Ajánlott azonban, ha már ott vagyunk, a schönbrunni kastély kiállítását is megtekinteni.

További információ: Schloss Schönbrunn VR

Jegyek a helyszínen is és online is vásárolhatók.