Kedvelj minket a Facebookon!

HÉTBENHÉT - REGGELI DALOK ÉBREDÉSHEZ

Mindannyian ismerjünk azt az érzést, amely hétfő reggel, ébredés után köszön ránk. Félig-meddig még a hétvége varázsában élve nehezen szánjuk rá magunkat arra, hogy elindítsunk egy újabb, munkával teli hetet. Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy csésze forró kávéra vagy teára, és húsz percre, amikor kicsit sikerül kizárnunk a külvilágot néhány jó dallal. A Hétbenhét célja az, hogy ezeken a zűrös hétfő reggeleken megállítson minket, és felrázzon hét remek dallal, minden héten más témában. Ma a reggelé a főszerep. Van, aki számára ez felér egy csodával, hiszen sokan mondják, hogy minden kezdet tiszta és ragyogó; mások számára viszont öt napig tartó rémálmot jelent. Ha zenével indítjuk ébredésünket, talán sikerül másképp látnunk az előttünk álló órákat. Szép reggelt mindenkinek, remek zenékkel készültem!

1.Nanci Griffith - It’s Just Another Morning Here - 1991

A kicsit nazális hangú amerikai countryénekesnő remekül fogalmazza meg azt az életérzést, milyennek érezzük magunkat egy olyan éjszaka után, amikor félelmeink, valamint a szomszédaink miatt nem tudtunk aludni. A telefontcsörgés pedig csak a jéghegy csúcsa; és itt a reggel...

2.Celine Dion - I’m Alive (The wake-up mix) - 2001

Celine Dion egy kicsit másképp. A Blondie által sikerre vitt Heart of Glass gitárriffjei köszönnek vissza a dalból, amely dinamikusságával minden álmot kiűz a szemünkből. A remix pedig lényegesen jobb, mint az albumváltozat. Csak dinamikusan!

3.Jewel - Morning Song - 1995

Ugye, ismerős mindenkinek, amikor egy romantikusan eltöltött este után nehéz felkelni, és még néhány percig szeretnénk pihenni kedvesünk mellett nézve, ahogyan alszik? Az angyalhangú, szomszédlány-külsejű amerikai énekes-dalszerzőnő pont egy ilyen pillanatot ragad meg. Ugye, az a pár perc még belefér?

4.Jah Wobble’s Invaders of the Heart és Dolores O’Riordan - The Sun Does Rise - 1994

Dolores O’Riordan Írország egy igazi ragyogó csillaga. Hangját mindenki ismeri, aki a kilencvenes években követte valamennyire a The Cranberries karrierjét. Az ír ikon a legendás basszusgitáros-zeneszerző, Jah Wobble zenekarával egy újabb oldalát mutatja meg, amelyben a napfelkelte teljesen más oldalát világítja meg a világnak, amelyben élünk.

5.Bruce Springsteen – Waitin’ on a Sunny Day - 2002

A Főnök tehetségét senki nem vitathatja, az a heartland rock, amely meghódította a zenehallgatókat még a hetvenes években, még ma is remekül szól, és nem megy ki a divatból. A The Rising korongról szóló country-s -hegedűs hangvételű dal optimistán csap bele a húrokba, és reménykedik a napos időben, ahogyan mi is.

6.Bangles - Manic Monday (California extended version) - 1986

A kaliforniai négy rockerlányból álló zenekar Prince-től kapta a dalt, amely hatalmas siker lett a nyolcvanas évek derekán. A háromperces szerzemény bővített változata sokkal jobban hozza a napfényes Kalifornia gondtalan világát, amelyben a szürke, komor hétfő új értelmet nyer.

7.Kate Bush - Morning Fog - 1986

“Minden reggel egy újjászületés”- vallja a legendás angol énekesnő-dalszerző. A reggeli ködben a dolgok átértékelődnek, mielőtt elnyerik a végleges formájukat. Nekünk is most erre van szükségünk. Rá kell döbbennünk arra, hogy minden napkelte egy új lehetőséget hordoz magában. Azt javaslom, használjuk ki! Hiszen minden csak rajtunk múlik. Találkozunk egy hét múlva, szép hetet Mindenkinek!

 

A kép forrása: Visualhunt