2024-11-13 19:44
Jelenleg online: 5 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Fűszeres ízek a hideg napokra
Végérvényesen itt a hűvös, szeles ősz, és vele együtt a leves-szezon. Tudom, a „rendes” leves macerás, és annyi minden kell hozzá, és ráadásul sokáig készül. És, és, és… senki sem fog hozzá hétköznap.
A krémleves más!
A krémleves gyorsan kész, jól melegíthető és eltartható, könnyű, mégis tápláló. Változatos, hisz bármiből összedobható, színes, ízes, melengető, diétákba könnyen beilleszthető. A krémleveshez egyszerűen verset lehet írni! :)
Így aztán jó ötlet egy sietős hétköznapi vacsorához, de a sokféle, akár különlegesebb feltétnek köszönhetően egy baráti társaságot is megvendégelhetünk bármelyikkel.
Szezonnyitóként most a klasszikus sütőtököt választottam, izgalmas fűszerekkel:
Hozzávalók 4 személyre
1 sütőtök
1-2 dl tejszín vagy kókusztejszín
só, bors, szerecsendió, gyömbér, fahéj
Feltétek:
10 dkg sajt, lehet többféle, reszelve
tökmag
tökmagolaj
fél csokor petrezselyem, aprítva
pár szelet teljeskiőrlésű kenyér, pirítva
Elkészítés
1. A sütőtököt kisebb darabokra vágom, kimagozom és meghámozom.
2. Felteszem főni annyi vízzel, ami ellepi, megsózom, és teszek bele 2-3 tekerés borsot, pár reszelésnyi szerecsendiót és friss gyömbért, valamint egy fátyol fahéjat.
3. Puhára főzöm, körülbelül 15-20 perc alatt, hozzáadom a tejszínt, és botmixerrel pépesítem.
4. Megkóstolom, elég ízes-e, sós, édes és fűszeres is legyen egyszerre :)
5. Tálaláskor a feltéteket kis tálkákban kínálom hozzá, így mindenki kedve szerint választhat belőlük.
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)