Kedvelj minket a Facebookon!

BESZÉLGETÉS EGY MUNKAHELYEN…

 

Kolléganő fogja a fejét, úgy kiált fel, hátha elkapja valaki a kérdést, és mond valami nagyon okosat. "De miért ilyenek a pasiiiiiik? Miért hiszik azt, hogy van idejük és azt, hogy ők nem öregszenek?" A közelben ülő pszichológus-kolléga rögtön rácsapott a lélekboncolás élvezetes lehetőségére.

"Ilyenek, nem tudunk mit csinálni velük."

 

 

"De miért, miért ilyen hülyék, hogy azt hiszik van idejük? Miért hiszik, hogy ők sosem öregednek meg?”- folytatta az előző állhatatosan, szinte magából kikelve.

"Azért, mert azt gondolják, hogy akkor majd választanak egy fiatalabbat? De hiszen az már nem az a nekik való agyi-, és tapasztalati szint!"

"Hát, megelégednek ezzel" - folytatta a pszichológus.

"De miért elégednek meg ezzel? Én szeretek adni, de szeretek kapni is, értem meg kell küzdeni, egyáltalán nem vagyok unalmas, én, ha együtt vagyok valakivel, szeretem, menjünk, csináljuk, éljük az életet, olyan vagyok. Miért, miért sok ez nekik? Én sok vagyok nekik. Miért vagyok sok?"

 

 

"Hát, ez egy teljesen egyszerű dolog." - válaszolt a pszichológus. "Nézd meg, ott a Facebook. Az emberek azt hiszik, hogy egy nagy közösség részei, ott a sok ismerős, ki sem kell lépni otthonról. Már lehet, hogy rég lerohadt az ajtó, mert senki nem nyitotta rád ezer éve, de a Facebook megadja azt az illúziót, hogy téged szeretnek. Lehet, hogy egész nap semmi, de semmi nem történik veled, de kirakod az egyszer megfőzött puliszkádat, vagy mittudomén, húslevest, kapod a like-okat és érzed, hogy szeretnek. Pedig nem. Ott van az Isaura sorozat. Sikeres, mert az emberek leülnek a tévé elé, és nem kell gondolkodni, de még felfogni sem az eseményeket, annyira gáz. Az emberek ezt csinálják. Ne kelljen küzdeni, ez a lényege. Ne kelljen gondolkozni. Ne kelljen dolgozni az ügyön. Minden ember szeretne prémium-kategóriás házat, autót, társat, életet, csak hát tenni nem hajlandóak semmit ezért. A kapcsolatokban is folyamatos munka és megújulás kell, tenni kell érte rengeteget, mégsem tesznek az emberek. A prémium-kategóriás vágyakat alacsony színvonalú tettekkel szeretnék elérni.

A pasik pedig megelégednek egy "középkategóriás" nővel, mivel a prémium-kategóriásért sokat kell tenni, mert ő igényli mind mentálisan, mind lelki szinten. Hát ezért. Lusták az emberek. Csak dolgozni ne kelljen…”

 

Csend ült a szobára. Nagyon nagy csend.

Képek: Pixabay