Kedvelj minket a Facebookon!

AJÁNDÉK HALNAK NE NÉZD AZ USZONYÁT

 

Richard a hentes, Richard hentes elsőszülött fia, aki a néhai Richard hentes elsőszülött fia volt, a boltja ablakából integetett ma reggel, amikor Lewesban leszálltam a buszról.

 

 

Éppen ott, ahol 1264-ben az a szélmalom állt, ahova a Cornwalli-i Richard, III. Henrik király öccse menekült a lázadó Simon de Monfort seregei elől. Bújt odabenn a nagyúr, míg kintről cukkolva hergelték a bortól hangos lordok:

"Gonosz molnár, gyere ki!"

- Hát itt állt épp ma reggel Richard hentes, Richard hentes fia, Richard hentes unokája, a Richard és fiai hentesbolt ablakában. Integetett messziről, ahogy leszálltam a buszról, s egy még vonagló lepényhalacskát mutatott fel széles mosollyal a kirakatában. Emlékezett, hogy hónapok óta fejlődő, egyre erősödő húsundorom alól az egyetlen kivétel ez a sós tenger ízű kis hal. Sokadig próbálkozása, hogy húsevésre szoktasson. Vagy talán épp az ellenkezője? Mosolyogtam, s a bortól hangos lordok versikéjét zümmögtem neki vissza a kirakaton át.

"Richard, thahyou be evertrichard, trichtenshallyounever more." ( Csaló voltál mindig is te Richard, de többet engem meg nem csalsz. )

Lám, mindent szabad, ha az ember mosolyogva teszi. Néhány perc múlva kávés pohárral trappoltam tovább az utcán, Richard frissen főtt, ajándék feketéjét kortyolgatva.

(Kép forrása)