Kedvelj minket a Facebookon!

RANDI

- Na még ezt a csokit... istenien néz ki.

A nő a budai bevásárlóközpont második emeletén fogyasztotta kapuccsínóját a hozzá beszerzett kincsekkel, néhány marcipános csokival kiegészítve. Boldogan látott neki a harmadik kis édességnek is. Már túl volt a vacsorán. Halra hívta meg magát a norvég étteremben. Ma úgy gondolta, hogy randizik. Önmagával. A férfi, akivel ma találkozott volna, fáradt volt és lemondta az előre egyeztetett eseményt. Magas, vékony nő volt, hosszú barna hajjal, az a fajta, akit nem mernek a férfiak megszólítani, mert biztosak benne, hogy ez a parti nem nekik való. Az a típus, akitől tartanak a férfiak. Biztos csalódás, nem hiszik, hogy egyáltalán szóba állna velük.

Hosszú lábait keresztezve ült tehát a második emeleten boldogan kávézgatva, az embereket figyelve. A férfinak azt mondta, nem baj, pihenjen, ő is pihenni fog. Helyes - írta a férfi. A nő akkor hozta meg a döntést. Véglegeset. Ennek a férfinak nincs nála jövője. Damoklész kardja lesújtott, a pasinak már vége is volt. Most valószínűleg éppen édesdeden pihenteti magát otthon. Nem baj, jobb, hogy most jött ez ki - gondolta a nő. Harapott egy újabbat a fehér csokicsodából. Jutalmazta magát, randevúra hívta most saját magát. Arra gondolt, vesz magának virágot valahol. Végül is a randi legyen akkor igazi randi.

Ilyet még sosem csinált azelőtt. Izgatottan gondolt arra, hogy micsoda őrültség ez. Ahogy ezt végiggondolta, annál izgalmasabb kezdett lenni számára a dolog. Randi saját magammal, na ilyet sem csinálnak az emberek. Én sem csináltam ilyet még soha. Randi önmagammal. Szuper - gondolta.
 

Ekkor hirtelen megcsörrent a telefon. A lány megdermedt. Ő az. Vett egy nagy levegőt, és magára erőltetett nyugodt hangon beleszólt. Ő volt az. Elnézést kért a randi lemondásáért. A gyerekével is találkozott aznap és nem szeretett volna utazás után fáradtan a lány elé kerülni. A nő mosolyogva hallgatta. Rendben - mondta. Találkoznak nemsokára. Letette a telefont és gyorsan átírta a történetet. A lovag életben maradt. A Damoklész kardja visszament a helyére, a vér is, minden visszament, a film csúnya része visszapörgött. A lovag tehát nem halt meg. Egyelőre.

A férfi épp fehér lován közelít a szíve választottja felé, hogy megcsókolja őt, hogy örökkön-örökké egymáséi legyenek... vagy nem. A nő élvezettel kezdte meg a következő finom falatot, miközben a fejében összeállt az új forgatókönyv. Isteni ez a csoki - nyugtázta elégedetten.

Képek forrása: Pixabay