Kedvelj minket a Facebookon!

SZULA PÉTER, AZ ÁLLATMENTŐ DOBOS

 

Öröm azt látni, hogy mennyien állnak ki manapság az állatvédelem mellett. Van, aki a nevével gyűjt adományokat menhelyek és menedékek részére, míg mások az örökbefogadást népszerűsítik. Vannak olyan hírességek, akik az állatmentésből is aktívan kiveszik a részüket.

Szula Péter, akit a rockzene kedvelői az Arden Rockteamből, illetve a progresszív hangvételű Tompox zenekarból ismernek, ugyancsak elkötelezett állatmentő. A dobos már gyerekkora óta fontosnak tartja az állatok jogait, valamint elkötelezetten harcol, hogy az utcán kóborló házi kedvencek a lehető leghamarabb otthonhoz jussanak.

Aki jobban ismeri Pétert, az tudja, hogy arany szíve van, és ha rajta múlik, bármennyi cicának és kutyának otthont adna; azonban egy idő után, mint mindenkié, az ő befogadóképessége is végessé vált.  Jelenleg tíz cica és két kutya lakik náluk családtagként, akik közül sokat nagyon rossz körülményektől szabadított meg, egy újabb esélyt adva az élethez.

„Nekem természetes az, ha állatokkal vagyok körülvéve. Az igazi szó talán a családtag lenne, hiszen mindegyikük egyedi, önálló személyiség. Van egy kis hangtechnikai vállalkozásom, amelyet néhány barátommal csinálunk együtt. Eddig mi hangosítottunk a Noé Állatotthon örökbefogadási napjain és egyéb rendezvényein is. A legközelebbi, október 2-én tartantó alkalommal is velünk találkozhatnak a kedves érdeklődők. Emellett szívesen veszünk részt más jótékonysági rendezvényen.  A zenekarom, a Tompox ugyancsak szívesen adja nevét az állatvédelemhez, legyen szó nyílt napokról, illetve adománygyűjtésről.”

Vannak helyzetek, amikor a látszólag kemény külsejű, de valójában lágyszívű rockerünk segítséget kér. Egy budapesti, XV. kerületi telephelyen nagyon rossz körülmények között tizenkét cica él, akiknek nagyon sürgős lenne az, hogy megfelelő helyre kerüljenek, legyen szó ideiglenes vagy végleges befogadókról. A helyszínen fokozott veszélynek vannak kitéve a munkagépek, a zaj, illetve a szennyezési források miatt, emellett az ott dolgozókat is zavarja a cicafarm.

Aki esetleg tudna segíteni, az vegye fel a kapcsolatot a TUMAG – A TUDATOS MAGAZIN szerkesztőségével a szerkesztoseg@tumag.hu emailcímen,
de Pétert is közvetlenül elérheti a következő telefonszámon: 06/20-204-6792