2024-11-13 18:45
Jelenleg online: 2 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Tejszínes, medvehagymás és még vegán is!
Jaj, hát persze, hogy a húsvéti lakmározások után egy csupa zöld, friss tavaszi könnyűséget szerettem volna, de ez az áprilisi tél teljesen összezavart!
Hóesésben pedig kizárólag meleg, téli ételekre vágyom, így aztán egy jó kis tejszínes spagettinél kötöttem ki. Hogy a tavaszi vonal mégis megjelenjen, sok-sok zöld színt használtam benne, és végül egy marék medvehagymával is megdobtam.
A héten még marad a jéghideg, így te is készíthetsz ilyen melengető vacsorát magatoknak 20 perc alatt:
Hozzávalók 2 személyre:
6-8 db gomba
4-5 brokkoli rózsa
1-2 marék mirelit zöldborsó
1 nagy hagyma
pár szál medvehagyma
fél csokor petrezselyem
1,5-2 dl tejszín vagy kókusztejszín
só, bors, csipet szerecsendió
200g spagetti
Elkészítés:
1. A hagymát összevágom, 2-3 evőkanál olajra vagy vajra dobom, megsózom.
2. Pár perc kevergetés után mehet rá a negyedekbe vágott gomba, és a zöldborsó. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem, és fedő alatt lassan párolom.
3. Közben a brokkolit forrásban lévő vízben 5 percig főzöm, majd szűrőkanállal kiszedem, negyedekre vágom, és a raguhoz adom.
4. A zöldségekhez öntöm a tejszínt, lassú tűzön hagyom kicsit sűrűsödni a mártást.
5. A brokkoli főzővizében kifőzöm a spagettit.
6. A tésztát közvetlenül a mártásba szedem, összeforgatom.
7. Tálaláskor felaprított medvehagymát és petrezselymet szórok rá.
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)