Kedvelj minket a Facebookon!

Nem elég édes a sárgadinnye?

Turmixolj belőle krémlevest 5 perc alatt!

 

 

Isteni sárgadinnyéket ettünk ezen a nyáron… egészen tegnapig.

Most sikerült egy olyat választani, ami egyáltalán nem édes.

Nem, nem dobtuk ki! :)

Régóta szerettem volna kipróbálni a sárgadinnye levest, de a nagyon finomakból sosem maradt kísérletezésre való…

 

Gyors és egyszerű, főzni nem kell, pont az ilyen vacsorát szeretem kánikulában!

Ha egy kis vaníliát és fahéjat is teszek bele, desszertnek is ehettük volna :)

 

Hozzávalók

 

1 közepes sárgadinnye

2-3 evőkanál méz

fél deciliter tejszín

fél citrom leve

mentaág (ha nincs, fahéj vagy vanília is finom lesz bele)

 

Elkészítés

 

1. A dinnyét felkockázom.

2. Mély keverőtálba teszem, és kb. félig felöntöm vízzel. Ne lepje el! Épp csak annyi legyen, hogy a botmixer simára tudja pürésíteni.

3. Hozzáadom a tejszínt, a mézet, a citromlevet, újra átkeverem.

4. Jéghidegen tálalom.

 

Finom & nőies már a Facebookon is!

Ízek, ötletek, hangulatok. Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)